Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

FOTO. Pista de biciclete dintre Satu Mare şi Vetiş, plină de excremente de oaie

Pista de biciclete dintre Satu Mare şi Vetiş. Sătmărenii care au ieşit în weekend la plimbare pe pista de biciclete de pe dig, între Micro 16 şi Vetiş, au avut, din nou surpriza, să constate că e plin de excremente de oi.

Oamenii reclamă că plimbările relaxante s-au transformat în curse de evitat excrementele de oaie. Ei spun să ciobanii își plimbă oile pe dig, deşi nu au acest drept.

9 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Autoritatile nu fac nimic? Am postat si eu anii trecuti, aceeasi problema. Am vrut sa ii zic ceva la cioban, da avea vreo 3 cainioci mari pe langa el , si sigur ceva cutit la el….

  2. H&R Răspunde

    Daea tu esti?

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    În momentul când exact acum 2 ani o turmă de oi a traversat noaptea Someșul pe podul Decebal nu mă mai miră nimic. Citesc comentariile la articol pe f.book și mă minunez că unii caută scuze ciobanului. Păi exact de aia am ajuns ca țară în halul ăsta că noi (adică majoritatea) nu vrea să fie curată și se complace în mizerie. Așa tradițional.
    Încă atâta aș mai sublinia că aceste mioare prin natura lor sunt vectorii principali de transmitere a căpușelor. Vorbesc foarte serios, cine are animal de companie poate să spună că practic nu mai există perioadă de repaus și inclusiv iarna se găsesc căpușe prin parcuri. În care parcuri mergem și noi cu copiii, nu-i așa?
    Orașul p@lii în mișcare.😵😮😱🤮

    • Kuka Răspunde

      Păi aceeași problemă este și cu strânsul kktului de câine!
      Unii, mari iubitori de animale, musai să aibă o potaie lângă ei (în pat), (să le țină de cald și să-i lingă pe bot), că nu-s în stare să păstreze o relație cu un om norma!
      Și potaia trebe scoasă la plimbare, că nu poate fi ținută în casă, și bietul animal se mai și kakă, doar că deja aia nu e grija lor, ci a celorlalți care trebuie să aibă grijă pe unde calcă! Și dacă le atragi atenția, riști să-ți sară la gât! Stăpânii, nu potăile, că majoritatea sunt, de fapt, niște piticanii de zici că-s pisici!

      • bigbrother Răspunde

        Am câine, cu toate vaccinurile la zi, deparazitat regulat etc. cum zice legea în vigoare. Când ies la plimbare am carnetul câinelui și o pungă pentru kkt la mine plus niște biscuiți pentru el că nu se știe niciodată. Dar sunt niște oameni isterici când văd un câine chiar și în lesă că săracul câine se sperie și eu ca stăpân nu pot anticipa reacția lui. Atenție, am câine dresat de mine, câine utilitar pentru copil cu nevoi speciale și nu ceva agresiv. Dar nu există zi în care să nu mă oprească cineva și să mă ia la rost că de ce nu strâng după câine. Mie îmi spune care deja am punga cu kkt proaspăt în mână!!! @Kuka, 95% dintre locuitorii orașului habar nu au cum să gestioneze apropierea de un animal și aici nu mă refer numai la câine ci inclusiv la cai. Am văzut unul ajuns la spital că a luat în meclă o copită că s-a apropiat de cal direct de la spate ca boul satului iar calul știi bine ce face dacă se sperie. Educația din acest domeniu este sub orice critică.
        PS. Este foarte mare numărul de câini vagabonzi pe străzi în continuare. Multă producție maro să știi că de la ei provine și doar o parte de la câinii cu stăpân care cred că strada e o toaletă. Din păcate mai sunt și cel mai greu e să-i abordezi pe ăștia care brusc au descoperit recent dragostea față de câini că e așa șic pentru ei și au bani cu lopata crezând că banii rezolvă orice. Dar tot ei dau după o lună-două anunț că s-au plictisit de câine. Ăia săracii mulți ajung pe stradă.

        • Kuka Răspunde

          @bigbrother: Tu ești conștiincios, după comentarii pari un tip OK, dar, te rog să mă crezi, 60-70% dintre proprietarii de câini nu adună mizeriile, mai ales dacă nu-i vede nimeni!
          În privința oamenilor, este foarte valabilă vorba lui Dr. Enătescu: mulți pacienți neconsultați sunt printre noi! A vrut să fie o glumă, dar a ajuns realitate! Este una să atragi atenția unui proprietar de animal CÂND ÎL SURPRINZI că lasă mizeria, dar să te legi de oameni fără motiv, este boală psihică!

          • bigbrother

            Da, din păcate și în zona mea am văzut mulți proprietari care lasă acolo fără nici o jenă mizeria după câine. Și stai să vezi unele sunt niște duamne bine înțolite. Probabil din cauza garderobei le e greu să se aplece??? Și eu am pățit că le-am atras atenția și au sărit cugura pe mine. Că cică e biodegradabil și e îngrășământ până la urma urmei. Am ajuns la concluzia că de când cu prea multa asta de democrație prost înțeleasă se pare că la secțiile de psihiatrie gardul e ușor de trecut iar paza este fix zero.

          • bigbrother

            @Kuka, și încă atâta să-ți spun că în momentul în care duamna tot nu face nimic în privința kkt-ului de câine am scos eu din buzunar punga de rezervă (tot timpul am una la mine una, este pregătit din timp și nu stau să caut când plec la plimbare deci nu există riscul să ies fără, așa simplu este), deci când am văzut că nu face nimic duamna eu am ridicat mizeria și am aruncat la coș (era la trei pași) bineînțeles făcând între timp gălăgie să audă toți pe stradă. “Duamna” s-a făcut roșu ca racul. Nu-mi pare rău de ea, că ea a cerut acest tratament. Cine știe, poate a învățat din lecție?

  4. Kuka Răspunde

    I-ai dat o lecție dobitoacei 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.