Ultima actualizare: azi, 17:16

Locale

FOTO. Povestea sfâșietoare a câinelui din Carei care își așteaptă stăpânul la mormânt

O întâmplare scoasă, parcă, din filme, ne arată cât de mult înseamnă iubirea dintre un om și un patruped. Fostul protopop greco-catolic din Carei, Radu Filip, a adoptat, anul trecut, un câine, iar relația dintre ei doi a fost una specială. La câteva luni, însă, preotul a decedat, dar câinele continuă să îl aștepte și astăzi la mormânt.

După doar câteva luni de la adopție, între Maia și preotul Radu Filip s-a înfiripat o relație deosebit de strânsă. Din nefericire, totul s-a sfârșit în data de 12 decembrie 2022, când părintele Radu Filip a decedat.

Potrivit opiniedecarei, chiar și acum, după luni de zile de la înmormântarea părintelui, în curtea bisericii, câinele își face simțită prezența mereu la capul mormântului fostului protopop Radu Filip.

”Părintele Radu Filip a fost foarte atașat de Maia, care la rândul său își iubea nespus de mult stăpânul. Parohia a devenit casa sa. Decesul tragic al părintelui Radu Filip a afectat-o pe Maia, care își petrece foarte mult timp culcată pe mormântul stăpânului său, așteptând parcă să revină la ea. Nimic nu o mai interesa, parcă își pierduse pofta de viață”, a declarat părintele protopopul Lucian Cociorva, noul paroh al bisericii ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei.

Alegerea cățelușei Maia nu a fost deloc întâmplătoare.

”Părintele Radu Filip a ales această cățelușă de rasă Akita american. În ultima perioadă a vieții sale, mi-a spus de mai multe ori că Maia va fi Hachiko a lui, câinele care îi va fi devotat și după trecerea în eternitate. Timpul a dovedit că a avut dreptate”, a adăugat părintele Lucian Cociorva.

Datorită atenției și dragostei celor din jur, Maia începe să-și recapete pofta de viață, dar nu își uită fostul stăpân.

”Atât eu,  familia mea cât și credincioșii am fost foarte îngrijorați de soarta cățelușei Maia. Fetițele mele au petrecut foarte mult timp cu ea și am observat că, încet- încet, devine interesată de ceea ce se întâmplă în jurul său. Maia s-a atașat acum de copii. În fiecare zi îi așteaptă lângă gard în timp ce aceștia merg spre casă de la Liceul Teoretic, aflată în vecinătate. Însă, în momentele de liniște, vine și se așează pe mormântul fostului său stăpân, părintele Radu Filip”, povestește părintele Lucian Cociorva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.