Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Fermierii sătmăreni au ieșit cu tractoarele în stradă. Protest de amploare!

Protest de amploare în județul Satu Mare. Fermierii au ieșit cu tractoarele în stradă și vor bloca vama Halmeu. Ei protestează pentru că afacerile lor sunt în pericol din cauza produselor ieftine care vin din Ucraina fără taxe vamale.

Reprezentanții mai multor Cooperative Agricole din județul Satu Mare au organizat vineri, 7 aprilie, un marș de protest. La adunare participă sute de persoane însoțite de tractoare agricole, tractoare cu utilaje și autoturisme. Protestul a început în localitatea Turulung, destinația finală fiind Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.

,,Recurgem la această formă extremă de manifestare a nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă. Acest demers nu îi va ajuta să își reia ciclul de producție în condițiile unei escaladări a cheltuielilor cu inputurile, dar a perturbat extrem de puternic piața din România”, transmit reprezentanții fermierilor.

10 comentarii

  1. Tractoristu' Răspunde

    Hmmm! Asta-i dilema secolului.Chiar nu poti sa sti cine are dreptate. Daca cerealele sunt ieftine castiga consumatorul si pierde producatorul. Daca sunt scumpe castiga producatorul si pierde consumatoru. De aia cand mergi in piata te targuiesti(eu niciodata nu m-am targuit, apreciez munca taranilor autentici). ca ti se pare scump. Dar saracu taran cat munceste pentru un kg de ceapa sau zece kile de cartofi. Sincer? Habar nu am cine are dreptate.

  2. Tractoristu' Răspunde

    Pe de alta parte. Atunci cand cineva este la ananghie nu faci tot posibilul sa il ajuti. Chiar daca dai din bunurile tale castigate cu atata truda. Asa este omeneste. La necaz oamenii adevarati se ajuta intre ei. Din pacate sunt si escroci pe lumea asta. Pe lumea ” de apoi” sunt cei mai bogati oameni din cimitir. Doamne ajuta! 🙂

  3. Mitică Răspunde

    Ei ,,protexează,, că așa li sa spus…N-au nicio treabă că subventiile de la APIA le-au fost reduse la jumătate prin noul penenere . Să spună cineva că nu-i adevărat !

    • Mani Pulatoru Răspunde

      Ai pus degetul pe rana Mitica. Sunt manipulati de FSB-ul rusesc. Vezi ca sunt probleme in toata Europa. Sa o spunem verde in fața. Ei nu stiu, nu proceseaza oricum. Facebookul si alte siteuri de socializare fac ravagii in societate. Eu nu am crezut ca sunt atatia oameni creduli ca sa nu le spun de-a dreptu prosti. In toata Lumea. O sa planga ei mai târziu. Sau o s-o dea pe nieznaiu. Istoria a fost si va fi asa cum o facem noi.

      • Mitică Răspunde

        Dacă-i întrebi, pe fermierii , o să-ți spună că Daea a făcut; irigații,,bursa de pește, cooperativa Unirea , programul porodica și aiul ,, că primesc subvenții mari și la timp, că parveniții care conduc agricultura județului sunt competenți nu impostori ,,etc…etc…și că de fapt lor le merge bine,,,,doar că au fost stimulați să iasă cu utilajele să ,innoroiasca,, asfaltul…

      • Antena24.ro Răspunde

        Foarte bine punctat. Peste tot sunt probleme si ei protesteaza continu ,de parca le e blocat creerul

  4. sabin Răspunde

    slava ucraina …..no problem daca nioi murim de foame si de preturi uriase .IMPORTANT E CA AJUTAM PE FRATI NOSTRII

  5. ciprian Răspunde

    Toata tara trebuie sa iasa, nu se mai poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.