Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

FOTO/VIDEO. Revolta fermierilor! Protest uriaș în județul Satu Mare, cu peste 300 de utilaje!

Revolta fermierilor! Protest uriaș, vineri, 7 aprilie, în județul Satu Mare. Fermierii sătmăreni au ieșit în stradă cu sute de utilaje pentru a-și striga nemulțumirile. 

Fermierii din județul Satu Mare au protestat vineri, pentru că afacerile lor sunt în pericol din cauza produselor ieftine care vin din Ucraina fără taxe vamale. Peste 300 de vehicule şi utilaje agricole s-au deplasat cu viteză redusă, în coloană, traficul fiind paralizat.

Protestul a început la ora 10.00, în localitatea Turulung din județul Satu Mare, după care fermierii au pornit în marș, cu sute de utilaje, spre punctul de trecere a frontierei Halmeu.

,,Recurgem la această formă extremă de manifestare a nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă.

Acest demers nu îi va ajuta să își reia ciclul de producție în condițiile unei escaladări a cheltuielilor cu inputurile, dar a perturbat extrem de puternic piața din România”, au transmis reprezentanții fermierilor.

VIDEO ——-> AICI

4 comentarii

  1. 🍌 Răspunde

    Păcat de timpul pe care-l pierdeți, pe guvernanți nu îi doare ni la 🍌! Tot voi și noi pulimea vom plăti “oalele sparte”!

  2. Tractoristu Răspunde

    Daca-s asa de “saraci” nenonrocitii, de unde au asa super utilaje?

  3. Tractoristu Răspunde

    .. .Hai la mana a doua, 10 sau 20 de mii. Cine are atatia bani din salariu? Sau este rentabila agricultura si noi nu stim… Si atunci de ce ne tragem pe kur?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.