Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiu violent la biserica de lemn din Borșa, chiar în ziua de Florii

Incendiu violent la biserica de lemn din Borșa, chiar în ziua de Florii. Lăcașul de cult a ars ca o torță.

„Până la acest moment nu au fost raportate victime, se lucrează pentru localizare și lichidare. Având în vedere că este o biserică din lemn, probabil că intervenția va dura mai multe ore, dar nu știm în acest moment cu exactitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Potrivit pompierilor, în momentul izbucnirii incendiului nu era nimeni în biserică.

Mesajul transmis de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului:

,,Cu profundă îngrijorare pentru comunitatea credincioșilor ortodocși din Parohia Borșa Complex, am aflat de tragedia care tocmai a avut loc prin izbucnirea unui devastator incendiu la biserica lor de lemn în stil maramureșean.

Biserica a ars în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri.

Din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, am aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.

Protopopul Vișeului, din îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, s-a deplasat de îndată la fața locului pentru a-i fi alături Părintelui Paroh Pop Ioan Constantin, Consiliului Parohial și credincioșilor în aceasta situație grea prin care trec într-o zi de mare sărbătoare creștina ,Praznicul Floriilor, urmând să se facă evaluarea situației și să informeze Sfânta Episcopie despre cele constatate.

Totodată, Protopopul Vișeului, Pr. Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria, spre a identifice un loc potrivit pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri și a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului și a tuturor celorlalte slujbe, până la construirea unui nou locaș de cult.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Vișeu, Parohiile și Mănăstirile vor fi solidare cu situația grea prin care trec tocmai in preajma sărbătorii Învierii Domnului, preotul și credincioșii din Borșa Complex și vor sprijini construcția noi bisericii.

Rugând pe Dumnezeu să dea putere tuturor: păstorului și credincioșilor să depășească acest eveniment tragic, mulțumim Domnului că nu au fost victime umane și pierderi de vieți omenești, vă asigurăm de toată susținerea și solidaritatea noastră fraternă.

Dumnezeu și Maica Domnului să vă întărească și liniștească dăruindu-vă pacea și liniștea necesară să puteți cinsti, trăi și simți creștinește sărbătoarea Învierii Domnului! Amin!”

15 comentarii

  1. . Răspunde

    Asta va fi si destinul bisericii de la cap Golescu… 100%

  2. Iluzia ce se cheamă Dzeu Răspunde

    Îi încearcă pe enoriași..🤦‍♂️..vai săraci ce mai cred în basme..😲..și-a dat foc Dzeu propriei case 🔥..ignoranți

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Ce stii tu. Oile or zice ca asta o fost voia domnului. Ca ii trebe una mai mare, si o vrut doar sa evite bataile de cap cu autorizatia de demolare.
      Amu…is doua variante. Ori pochu vrea un mismas cu asigurarea, ori o fumat si el mai neatent, ca pochu nost caruia io ars mai an monumentu de patrimoniu, prin tara codrului.

  3. Tibi Răspunde

    Astea N-au asigurare din aia barosană, de la al’ de sus?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Nu are. Asigurarea lui e numaru mare de prosti ce or sari acum cu banu,

  4. Norik Răspunde

    AICI CLAR E MANA USR CA DOAR SE ȘTIE CĂ SUNT SATANISTII ȘI FAC TOT POSIBILU PENTRU DISTRUGEREA 6 RELIGIEI ȘI A FAMILIEI TRADIȚIONALE!!!!

  5. @Norik Răspunde

    Măi criminalule, TU AI FOST!

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Am frecventat zona de multe ori și nici în ruptul capul nu pricepeam ce caută o biserică la complex pentru că enoriași nu prea avea. În schimb mă gândesc era o armată de preoți în sutană detașați acolo în interes de serviciu. Nu-mi pare rău că a ars. Pentru că sigur ceva oiță proastă a lăsat ceva lumânare pe acolo și după slujbă toți au plecat. Că nu era unul să observe că a rămas o lumânare aprinsă, mă gândesc. Risipă de bani și de efort uman și fără folos. În țara asta profesorii predau ce pot și nu ceea ce elevii au nevoie apoi după bac ies din băncile școlilor și se uită la lume ca vițelul la poartă. La fel și cu bisericile. Eu zic ca ceva mirean să se mobilizeze urgent pe lângă Ciucă și poate-poate găsește ceva fonduri pentru a reconstrui biserica, bineînțeles iarăși din lemn. Că la prostii suntem campioni. Că între timp că inflația a luat-o razna de tot sau războiul din vecini sunt treburi neesențiale.

  7. cetatean Răspunde

    Asa o vrut dumnezeu 🙂 nimic nu se face fara voia lui :)))

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Poate o fost prea dilauata agheasma, cand or sfintit-o, si n-o prins binecuvantarea. Sau era cu sfestania expirata…

  8. Chupacabra Răspunde

    Acesta e cel mai bun mod de a motiva popii să adune bani. Trebuie făcut targhetul și pentru Patriarhie.

  9. Vulpea bi-polara Răspunde

    Ii adevarat ca se va construi un spital in locul acela? 🤔🤔🤔

    • da.dum.ts Răspunde

      da da da , una de nebuni aka biserica …. ca doar de astea avem noi nevoie ci nu de spitale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.