Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Zeci de puieți de stejar și frasin plantați de copii de gimanziu într-o pădure din Satu Mare

Elevii de la Școala Gimnazială din Călinești Oaș au participat, astăzi, la o acțiune de plantare de puieți de stejar și frasin în pădurea de la Tufoasa. 

În timp ce defrișarea pădurilor rămâne o problemă majoră la nivel global, o astfel de acțiune de împădurire este o ocazie importantă pentru a ajuta la contracararea acestei probleme. Profesorii le-au povestit elevilor despre importanța protejării mediului înconjurător, și, astfel, aceștia s-au implicat cu entuziasm în această activitate.

De asemenea, acțiunea de plantare a avut ca scop și sensibilizarea elevilor cu privire la nevoia de a proteja mediul înconjurător. Prin plantarea de puieți, elevii au învățat că fiecare acțiune, indiferent cât de mică, poate avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Pe lângă beneficiile ecologice, această acțiune a adus și o oportunitate de învățare practică pentru elevi. Aceștia au învățat despre importanța împăduririi, tehnici de plantare și îngrijire a puieților.

„Azi, cu mic, cu mare, am fost părtașii unei activitati deosebite: am ajutat natura, plantând puieți de stejar și frasin in pădurea de la Tufoasa. Activitatea noastrǎ s-a bucurat de un real succes, copiii bucurându-se să petreacă timp în mijlocul naturii şi să planteze chiar ei un pom. Multumim reprezentantilor Ocolului Silvic, cei care au facut posibilă această activitate, multumim mămicilor care ne-au fost alături”, este mesajul Școlii Gimnaziale din Călinești Oaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.