Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTOGALERIE. Fii și tu voluntar Crucea Roșie! Demonstrații de prim ajutor în centrul orașului Satu Mare

Crucea Roșie Satu Mare a organizat vineri după-masa, 28 aprilie, de la ora 17.00, o acțiune deosebită în Centrul Nou din municipiul Satu Mare, acțiune ce și-a propus să îi încurajeze pe sătmăreni să se alăture echipei de voluntari ai Crucii Roșii. Organizația și-a deschis porțile pentru toți sătmărenii dornici să își aducă contribuția la comunitatea lor prin voluntariat, iar în cadrul evenimentului au fost incluse și demonstrații și tehnici de prim-ajutor.

Echipa de voluntari își desfășoară activitățile cu dedicație și pasiune, oferind ajutor și sprijin acolo unde este nevoie. Oportunitățile de voluntariat sunt diverse, iar organizatorii îi așteaptă pe toți cei interesați să se înscrie și să primească mai multe informații despre modul în care își pot aduce contribuția.

„Știm că vom schimba lumea!  Am făcut demonstrații de prim-ajutor, le-am arătat celor mici, dar și celor mari, cum să ofere primul-ajutor, cei ce și-au dorit să se alăture echipei noastre de super-eroi au făcut-o, iar cele trei ore petrecute, vineri, în centrul nou, au fost un prim-pas mic în schimbarea uriașă pe care o vom face în Satu Mare! 
Suntem în plină desfășurare de recrutare de voluntari, iar acțiunea „Fii și tu un super-erou” continuă și în alte cartiere din municipiul Satu Mare!  Vedem încă incertitudine și pași timizi din partea voastră, dar vă promitem că dacă vă veți alătura echipei veți dobândi cunoștințe care, poate, într-o zi vă vor ajuta să vă salvați un membru al familiei, un prieten sau, pur și simplu, un necunoscut de pe stradă, iar satisfacția pe care o veți avea nu va putea fi comparată cu absolut nimic!
Vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail: [email protected] și la numărul de telefon: 0261 770 244”, este mesajul publicat de Crucea Roșie Satu Mare.

Evenimentul de vineri i-a ajutat pe cei interesați să se alăture echipei Crucii Roșii să își descopere vocația de voluntar și să învețe cum să ofere primul ajutor. Voluntarii Crucii Roșii Satu Mare au prezentat tehnici de prim-ajutor și le-au arătat celor prezenți cum să acționeze în caz de urgență și cum să ofere primul ajutor până la sosirea echipei medicale.

La finalul acțiunii, pe când tinerii voluntari erau obosiți și lihniți, a sosit și răsplata! Restaurantul Capricci le-a oferit tinerilor mai multe pizza gratis, în semn de apreciere pentru efortul pe care aceștia îl depun pentru întreaga comunitate.

„Se spune că faptele bune se fac în liniște!  Noi, însă, facem faptele bune în cel mai vizibil mod pentru că știm că puterea exemplului poate face o schimbare uriașă înspre o lume mai bună! Crucea Roșie a început o amplă acțiune de recrutare de voluntari la Satu Mare. În primă fază, voluntarii împreună cu directoarea Rodica Borlan și-au poziționat, vineri, corturile și echipamentele în centrul nou din oraș, acolo unde ore întregi au făcut demonstrații de prim-ajutor, au discutat cu oamenii și le-au povestit despre satisfacția salvării unei vieți. La finalul acțiunii lor, pe când erau obosiți și lihniți, a venit și răsplata! Bucătarii noștri au pregătit mai multe pizza proaspete, fierbinți și delicioase, pe care le-au dus celor ce se dedică necondiționat comunității. Nu am salvat vieți, dar îi apreciem și îi răsplătim pe cei ce o fac! Felicitări, tinerilor, continuați tot așa”, este mesajul postat de restaurantul Capricci.

Super-eroii de la Crucea Roșie Satu Mare

O fetiță în vârstă de 9 ani din municipiul Satu Mare și-a salvat colega de la moarte, iar un alt tânăr și-a stabilizat colegul de clasă până când a intervenit ambulanța. Sunt două cazuri din sutele de cazuri în care voluntarii Crucea Roșie Satu Mare au intervenit în situații-limită, salvând vieți.

Despre cele două cazuri a vorbit Vlad Vîlcu, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul Crucea Roșie. Vlad este coordonatorul voluntarilor tineri din cadrul Crucii Roșii, iar el însuși a fost cel ce a intervenit într-o situație-limită.

“Am avut o ocazia să intervin în mai multe cazuri la limită, pot să amintesc cazul unui coleg de clasă căruia i s-a făcut rău. Am avut noroc pentru că am ştiut cum să reacţionez, colegii mei au intrat în panică pentru că nu au ştiu despre ce este vorba, eu am avut spiritul de situaţie să intervin şi să-l stabilizez până când a intervenit ambulanţa. Avem situaţii în care voluntarii mai mici au reuşit să salveze viaţa altor colegi. Am avut o fetiţă clasa a III-a, care în urma programelor pe car ele-am făcut,a reuşit să îşi salveze o colegă care se înecase cu o bomboană în timpul orelor de la şcoală. Vă invităm să veniţi alături de noi pentru a fi super-eroi”, a spus Vlad Vîlcu.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.