HARTA ŞPĂGII DIN SPITALE. Judeţul Satu Mare se află în TOP 10 judeţe în care se dă cea mai multă spagă, potrivit unei centralizări realizată de platforma Graphs.ro, pe baza datelor transmise de pacienți prin mecanismul de feedback implementat de Ministerul Sănătății.
Informațiile centralizate au fost colectate pe durata lunii martie 2023 şi arată că unui procent de 3,36% din pacienţi li s-a solcitat şpagă sau atenţii.
Întrebarea la care au răspuns pacienții în formularul care le-a fost pus la dispoziție în spital a fost “Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”
Statisticile indică faptul că personalul medical din județul Teleorman ar fi cel mai corupt la nivel național, cu un procent de 8.11%, urmat de Giurgiu (7.55%), Olt (cu 5.08%), Argeș (4.92%), Brăila (4.5%), Satu Mare (3.36%) și Botoșani (3.25%).
Astea-s cei care recunosc sub protecția anonimatului că au dat. Dar dacă ați merge cu camera ascunsă și ați face o evaluare aproximativ corectă ați avea șocul vieții. Nu zic că toți fac asta dar cifra este infimă față de realitate.
Ar trebui pus director la spital Danciu, socrul domnului deputat Cozma. Dl Danciu nu a luat niciodată șpagă de la pacienti
Intre a ti se cere si a da de bunavoie ca sti mersul, este diferenta mare. Daca era pusa corect intrebarea: A_ti dat bani la doctori, asistente, infirmiere, bubuia spitalul. Sondajul a fost facut sa i i spele nu sa i compromita.
Salutare
În data de 14.04.2023 am fost de urgență la spitalul din Baia Mare fără telefon și nici măcar un leu în buzunar , cu o grămadă de relații pe care nu a fost cine sa le activeze.
Menționez ca am fost tratat și investigat cum si-ar dori orice pacient.
Nu e “spaga”.
E “traditie” 😀
Corect!
@Vlad Tepes. Tot ce se oferă indiferent că la solicitare expresă sau benevol tot șpagă se numește. Punct. Plus că nu înțeleg de ce se dă pentru că au deja niște venituri că-ți stă mintea pe loc. Atenție, nu venitul lor este mare ci venitul celorlalți este foarte mică. Pe lângă spital mai au și practica liberă la cabinet plus au colaborări cu clinici și să nu mai vorbim de sponsorizările pharma despre care voi nici nu știți. Numai când citești că nu știu care medic a murit în accident în ceva deplasare la un “congres” în Thailanda numai atunci mai afli. Că numai congres nu era ăla. Că a fost și din ăsta destul de recent. Medicii au trecut cu toții de mult de cifra de 100.000.000 lei vechi venit pe lună! Mulți de mai bine de 10 ani. Aici să nici nu mai pomenim de cei care sunt staruri și printre ei. Așa că noi de ce le mai dăm din puținul nostru?????
Dați bani ca altfel muriți cu zile !!!!!!!!!!!! Lăsați polemicile deoparte este un sistem care nu mai poate fi schimbat ne caracterizează pe noi românii.
@Pilanpunga si daca nu dai cu ce se obisnuieste ramai cu pulanpunga. Corect?
Dă-le tu, io le dau mooie (la unele asistente)!
Mă mândresc cu faptul că până acum n-am dat mită la doctori nici măcar un leuț!
nu intelegeti un singur lucru, cel mai important : daca dai, daca nu dai, oricum ramai cu pulanpunga…. Daca ai ajuns pe mana lor, obisnuiteste-te cu gandul la ce e mai rau…
Conform sondajului, judetul in care se cer cele mai putine atentii (ceea ce este foarte putin fata de conditionarea actului medical) este Covasna iar vecinii, de aceleasi origini, din Harghita sa fie de aproape 3 ori mai flamanzi? Nu se pupa cifrele.
Dl. Rafila, de ce nu introduceti sondajul obligatoriu dupa externarea din spitalele romanesti de stat cu 2-3 intrebari părintre care si despre conditionarea actului medical? Sigur, tineti la sanatatea noastra si nu vreti sa avem un soc?!
Spaga se mai numeste si atentie, nu? Deci atentie la atentie.
@H&R, glumim-glumim dar e de plâns. Că la ce contraperfomanțe a ajuns spitalul deja e prea de tot. Și din ce văd e din ce în ce mai rău. Dacă ai ceva problemă de sănătate puțin mai complicată nici nu merită să te complici cu al nostru spital. Pierzi timp prețios. Culmea e că la parte de atenție au pretenții de zici că ești la nu știu ce spital ultimul răcnet din Israel.