Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Mister total în cazul copilașului de 3 ani, mort la Satu Mare. A fost resuscitat 50 de minute!

Mister total în jurul cazului copilului, în vârstă de 3 ani, din Agriș, județul Satu Mare. Filmul tragediei, potrivit surselor PortalSM, este următorul: O persoană a sunat la 112 să anunțe starea alterată a copilului, după care mașina care îl transporta pe copil și echipajul SMURD s-au întâlnit în fața Liceului Economic din municipiul Satu Mare, unde copilul a fost preluat de echipaj.

Copilul se afla în stop cardio-respirator în momentul în care a fost preluat de echipajul SMURD. Aceștia l-au resuscitat pe copil timp de 50 de minute, însă copilul nu a mai putut fi salvat.

Copilul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare unde va fi supus unei autopsii.

Deocamdată, nu se cunosc antecedentele medicale ale copilului.

Părinții se află, în acest moment, în stare de șoc. Copilașul a fost la grădiniță când i s-a făcut rău.

Cazul a fost preluat de Poliție, care a precizat că micuțului i s-a făcut rău în timp ce se afla la grădiniță.

„La data de 26 aprilie a.c., în jurul orelor 14.30, polițiștii sătmăreni au fost sesizați de către Spitalul Județean Satu Mare despre decesul unui minor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că unui minor de 3 ani, domiciliat în localitatea Agriș, în timp ce se afla în incinta grădiniței din aceeași localitate, i s-ar fi făcut rău.

Minorul a fost preluat de către un echipaj de ambulanță, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, s-a constatat decesul acestuia.

Trupul neînsuflețit a fost depus la Prosectura Spitalului Satu Mare, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, nu sunt suspiciuni, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmite IPJ Satu Mare.

,,La momentul preluării copilului de către echipajul SMURD, acesta nu prezenta semne vitale. S-a instituit imediat protocolul de resuscitare timp de 45 minute, însă fără răspuns, fiind declarat decesul la ora 14 și 10 minute. Copilul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe conform protocolului premergător depunerii acestuia la Prosectură”, a declarat Rodica Iohan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, pentru PortalSM.

Foto: ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.