Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Percheziții la o grupare ce vindea droguri elevilor. Platforma online avea 11.000 utilizatori

Percheziții la o grupare ce vindea droguri elevilor și studenților, prin intermediul unei platforme online ce avea peste 11.000 de utilizatori.

Mai exact, în perioada mai 2022 – aprilie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT au urmărit activitățile unui grup infracțional organizat, ai căror membri ar fi distribuit “droguri de risc și de mare risc pe o platformă criptată aparținând unei cunoscute rețele de socializare“, fără a preciza exact numele acesteia, dar fotografiile publicate arată că este vorba despre Telegram.

Redăm, mai jos, comunicatul DIICOT:

La data de 10.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului București și județelor Brăila, Ilfov, Galați, Mureș și Dâmbovița, într-o cauză privind săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în anul 2022 s-a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, în scopul intermedierii legăturii între dealeri de droguri și consumatori, inclusiv minori, prin intermediul unei aplicații criptate de comunicare, platformă ce înregistrează în prezent aproximativ 11.000 de membri activi, în România.
Distribuția drogurilor ar fost îndreptată, cu predilecție, spre consumatori tineri, din categoria elevilor și studenților, sub protecția anonimatului.

În urma perchezițiilor, care au vizat în principal dealerii, au fost identificate și ridicate sumele de 17.500 de lei, 110 dolari și 100 de euro, cantitatea de 3,5 kilograme de canabis, 20 de telefoane mobile, 2 cartușe de 9 mm, 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă (NSP), 228 de comprimate de ecstasy și 48 de timbre LSD.

Drogurile identificate aveau ca destinație în special, comercializarea stradală. Gruparea ar fi fost structurată pe paliere și nivele de acces și ar fi asigurat distribuția de droguri de risc și de mare risc, la nivel național, în majoritatea marilor orașe.

Ca mod de operare, clienții, utilizatori ai unor terminale mobile, contactau distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, erau îndrumați către cel mai apropiat dealer local, în funcție de localitate, tipul de drog solicitat și alte criterii stabilite la momentul interacțiunii.

Distribuitorii își promovau ofertele de droguri pe această platformă și astfel se să împărțeau zonele de distribuție, în scopul acaparării a câtor mai mulți clienți. Administratorul platformei modera discuțiile și selecta componența membrilor grupului.

Platforma de comunicare avea capabilitatea de a genera în jur de 40.000 – 50.000 de mesaje zilnic, majoritatea fiind legate despre modalitățile de distribuție a drogurilor, consum, zone de distribuție, dar și despre efectele drogurilor.

La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost conduse pentru audieri 15 persoane.

3 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Punct de desfacere :dintarosii de pe iuliu manui cu firma verde

  2. Sandra Răspunde

    FORTELE PROASPETE DE LA IPJ SA ISI FACA TREABA ..SI SA VIZITEZE MAI DES SCOLILE! CA STAU AIUREA PRIN ALTE LOCURI..LA POVESTI..LA CE SALARII SI PENSII LA 40 DE ANI AU…MACAR SA SE VADA CA ISI DAU INTERESUL!

  3. Adolf Hitler Răspunde

    Toti tiganii care vand droguri in micro 14, solidaritații si Ostrovului sa fie omorâți fără mikă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.