Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Protest de amploare în județul Satu Mare. Fermierii ies cu tractoarele în stradă

Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop și directorul de Cancelarie, Radu Iancu a convocat în această dimineață o întâlnire cu reprezentanții fermierilor din județ legată de protestul anunțat în județul Satu Mare pentru vineri, 7 aprilie.

La întâlnirea cu reprezentanții fermierilor au mai luat parte reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare precum și primarul comunei Halmeu Incze Ludovic și primarul comunei Turulung, Gyakon Gheorghe.

,,Vă sprijinim activitatea de protest și vă înțelegem nemulțumirile dar dorim ca totul să se desfășoare în condiții legale”, le-a transmis fermierilor prefectul Radu Roca.

Vineri, 7 aprilie, între orele 10-15 în localitățile Turulung și Halmeu se va organiza o adunare publică respectiv un marș de protest organizat de reprezentanții mai multor Cooperative Agricole din județ.

La adunare vor participa aproximativ 200 de persoane însoțite de tractoare agricole, tractoare cu utilaje și autoturisme. Punctul de plecare pentru marșul de protest va fi în localitatea Turulung cu destinația finală Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.

,,Recurgem la această formă extremă de manifestare a nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă. Acest demers nu îi va ajuta să își reia ciclul de producție în condițiile unei escaladări a cheltuielilor cu inputurile, dar a perturbat extrem de puternic piața din România”, transmit reprezentanții fermierilor.


CITEȘTE ȘI:

13 comentarii

  1. Marius Groza Răspunde

    Jos cu pesedistul Daea!

    • c-block Răspunde

      Nu că e pesedist ci pentru că e papagal! Ministrul polonez de profil a cerut suplimentarea fondurilor și când i s-a răspuns ciuci money și înghițiți în sec plus slava ukrainii atunci a zis că demisionează. Adică nu se asociază cu numele cu derbedeii ăștia de Bruxelles. Și foarte corect! Eu aș propune ca transporturile să fie verificate și care sunt modificat genetic (90% așa sunt) să fie scoase urgent din țară. Că și UE are o directivă în acest sens pentru asta! Dacă s-ar bloca exportul grânelor ieftine, la preț de dumping și de calitate îndoielnică la graniță veți vedea că UE brusc s-ar da peste cap și ar găsi soluție! Are cineva sânge în instalație?????

      • Mitică Răspunde

        Știindu-te beteag cu capu, cum de te lasă ăștia să te destrăbălezi fără să fii supravegheat ?

  2. c-block Răspunde

    Pentru că asta face un guvern responsabil și nu ca la noi care am ajuns o colonie bananieră.
    “Mai multe cazuri de contaminare cu toxine și OMG-uri au fost depistate în urma testării cerealelor care au sosit în Ungaria din Ucraina. Comercializarea a peste 29 de tone de porumb au fost restricționate, respectiv s-a dispus distrugerea acestuia de către experții în siguranța lanțului alimentar, a declarat Ministerul ungar al Agriculturii, notează Infostart.hu, potrivit Rador.” Oare iar se va zice că prietenul Viktor este de vină și pentru asta că nu acceptă mizerii???? Că îi văd în stare pe propagandiști.
    Sursa – https://www.stiripesurse.ro/porumbul-din-ucraina-distrus-in-urma-unei-anchete-in-ungaria_2864790.html

  3. Bibi Răspunde

    Orban are sânge în instalație! Ai noștri au pișet și foș! Capu-i duce numai la pensii speciale, șpagă, hoție și să vândă tot să nu trebuiască să mai guverneze țara.

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      @Bibi…Corect

    • satmarean Răspunde

      Nu mai bine ii intrebi pe ungurii care vin la cumparaturi in romaniaca? Sau cumpara carburant nerestrictionat, adica, pentru mintea ta goala insemna, plinul. Ce faceau ungurii anul trecut cu romanii, austriecii, polonezii care veneau in ungaria la cumparaturi? Se numeste empatie pentru oameni care o duc greu boule. Ca ajung traficantii cu cricul sa profite, asta e.Dar macar suntem OAMENI NOI ROMANII boule.

      • 3.14 Răspunde

        Controleaza-te satmarean, vorbeste frumos, omenirea a parasit pestera de o buna bucata de vreme. Ce are a face daca cineva face cumparaturi la noi, tu te auzi? Tocmai asta e ideea, sa vindem marfa noastra dincolo. Tu cate clase ai, unde ai crescut, in jungla?

        • satmarean Răspunde

          Bai prostule, despre asta e vorba. Pe noi ne muiau anul trecut si acum vin la noi sa cumpere. Si noi nu i-i f..em in gura cum meritau si suntem empatici.

  4. Marius Groza Răspunde

    Jos PSD!

  5. 💩💩💩 alias Pistike Piticu loopu Fred Barnei Polska Noviciok EfBiAi Răspunde

    Ai dreptate @satmarean. Nu mai cumparati masinile jegoase de la nemti, austrieci etc din EU. Cumparati Dacia! Masini autohtone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.