Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

UDMR: Fermierii români sunt pe primul loc, cerem interzicerea temporară a importurilor de cereale ucrainene

UDMR anunţă că fermierii români sunt pe primul loc, motiv pentru care cere interzicerea temporară a importurilor de cereale ucrainene.

Este de datoria noastră să protejăm fermierii români și nu putem accepta ca transporturile de cereale din Ucraina să se abată de pe rutele de tranzit terestru stabilite după izbucnirea războiului, când tranzitul pe apă a devenit dificil. Agricultorii din Europa Centrală și de Est au fost dezavantajați de inundarea pieței cu cereale din Ucraina. România a căzut și ea victima acestui fenomen. UDMR susține adoptarea de măsuri privind interzicerea temporară a importurile de cereale ucrainene în România, venind astfel în sprijinul agricultorilor români”, a declarat Magyar Lóránd, deputat UDMR de Satu Mare.

Parlamentarul sătmărean a subliniat, de asemenea, necesitatea stabilirii de trasee mai stricte de tranzit și a unui control mai riguros al calității cerealelor din Ucraina.

UDMR se angajează să sprijine fermierii din Transilvania, dar și din toată România. Trebuie să-i ajutăm pe ucrainenii aflați în război într-un mod care să nu-i dezavantajeze în niciun fel pe fermierii noștri. În conformitate cu normele UE, nu este permisă nicio acțiune unilaterală în domeniul comerțului, astfel încât eliminarea produselor agricole ucrainene ieftine nu poate fi posibilă decât în conformitate cu măsurile UE, iar Uniunea trebuie să compenseze financiar pierderile suferite în statele membre”, a declarat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.