Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Un șofer s-a prezentat rupt de beat în vama Petea. Altul avea dreptul de a conduce suspendat

Polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul PTF Petea au depistat la controlul de frontiera, pe sensul de ieșire din România, doi șoferi, cetățeni români, unul cu dreptul de a conduce suspendat, iar celălalt sub influența băuturilor alcoolice.

Luni, 10 aprilie, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară, un cetățean român în vârstă de 38 de ani, din județul Maramureș. Acesta conducea un autoturism marca Renault Kangoo, înmatriculat în Germania. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, cel aflat la volanul mașinii a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din țara noastră. Însă, în timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că dreptul de a conduce i-a fost suspendat șoferului din luna decembrie 2022 până în data de 22 aprilie, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Tot în cursul zilei de luni, 10 aprilie, în jurul orei 22.00, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieși din țară un maramureșean în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în țara noastră.

Polițiștii care au efectuat controlul documentelor au constatat că persoana aflată la volan emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat ajutorul colegilor din cadrul Biroului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Pentru că la testarea cu apartul etilotest rezultatul a fost de 0.87 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat, persoana a fost transportată la Spitalul Județean Satu Mare pentru recoltarea de probe biologice. Acum maramureșeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.