Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

PROGRAM. Președinta Ungariei, Katalin Novák, vine miercuri în județul Satu Mare

Președinta Ungariei, Katalin Novák, vine miercuri în județul Satu Mare. Ea va participa la dezvăluirea unui monument dedicat lui Kölcsey Ferenc, la Carei.

Miercuri, 12 aprilie, în municipiul Carei, va avea loc festivitatea de inaugurare a statuii Kölcsey Ferenc. Statuia este amplasată pe platoul din fața Primăriei, iar la eveniment va fi prezent și președintele Ungariei, Katalin Novák. De asemenea, la același eveniment va lua parte și vicepremierul UDMR, Kelemen Hunor.

Evenimentul va debuta miercuri, la ora 17.00, atunci când vor avea loc alocuțiuni și un recital de versuri. Mai apoi, va avea loc binecuvântarea statuii.

Statuia a fost realizată la inițiativa consilierilor locali ai UDMR, cu susținerea guvernului Ungariei.

59 comentarii

  1. Norik Răspunde

    Cine a mai fost și tantalaul de Kolcsei Ferencz????

  2. HU Răspunde

    De unde sti, a trecut si pe la mata.

  3. Attila Răspunde

    Frumoasă bozgoroaica.

  4. Aspi Rina Răspunde

    Sa vina,foarte bine,nu trebuie sa intram in depresie din cauza asta ,pentru ca multe personalitati marcante ale maghiarilor sunt nascute in ardeal ! Toti avem simboluri,toti avem inaintasi pe care trebuie sa-i cinstim.Ar trebui ,prieteneste, ca romanii sa participe la acest eveniment,iar maghiarii sa participe la evenimentele similare romanesti.De ce trebuie sa ne tot injuram si sa ne uram,mai ales ca suntem cu totii crestini??!!Suntem de-o mie de ani aici impreuna,si inca n-am reusit sa ne civilizam nici unii dintre noi.

    • History Răspunde

      Doar unii. La mulți e mare frustrarea cultivată intenționat. Nu știu cui folosește. Ăștia care băgați bețe-n gard cu ocazia asta vă rog să vă consultați arborele genealogic în regim de urgență. Că numai dacă sunteți vinitură veniți cu sârmă numai atunci nu aveți unguri printre neamuri. Că în rest nu prea. Iar dacă sunteți de ăștia veniți de peste munți și nu vă place nu știu ce mai stați. Că în mod interseant nu aud să se fugă dincolo și în continuare se tot vine pe meleagurile noastre și nu invers. Că așa rău este pe aici. Cei care atâta înâelegeți că provocați să vă fie rușine. Acum un an când s-a votat nu am auzit proteste. Oricum nu văd sensul, Kolcsey este fiul județului. Place-nu place la unii dar asta e adevărul.

    • FF Răspunde

      Respect!
      Mai rar un astfel de comentariu pe aici. Deși sunt mulți care gândesc ca dumneavoastră, dar nu se fac auziți. E mult mai ușor să împroșcăm cu noroi decât să întindem o mână de prieten.

      • Manole Răspunde

        Asa este !
        Dar la ce te poti astepta de la niste sovinisti retarzi si fara cultura.
        Mai bine s-ar muta in sudul tarii caci acolo le este locul !
        Ma astept la comentari agresive si sovine .
        Vor primii raspuns pe masura !

  5. Ion Răspunde

    Să meargă în Mongolia poate primeste o statuie cu Gin Giskhan

  6. Roman Răspunde

    Huo magiar acolo la hungaria, ultimu mandat gaboru ca ne a maghiarizat destul, scoli cu nume de unguri, statui, melodii la boxe in parc, hotelul dacia tot a ungurilor da nu conteaza ca nu sa facut nimic, cat a fost a lui beny a fost problema, retrocedari de terenuri,l pe care s au ridicat blocuri clinici private tot patroni maghiari, multe si multe sub guvernarea ungurilor, era ungurilor se incheie incet, sziastoc

    • History Răspunde

      O întrebare. Nu lipsește careva la apel la psihiatrie? Că ăsta @Roman mi se pare e fugit proaspăt de acolo.

  7. Otto Răspunde

    Purcelușa asta îngâmfată, pusă de Orban președinte, cel mai probabil datorită calităților sale orale (având în vedere că Ungaria nu este nici măcar paralelă cu noțiunea de ‘democratie’ pentru că atunci ar avea ceva în comun) pur și simplu nu are ceva mai bun de făcut…

    • Logica rumena Răspunde

      Dezvolta totusi ce nereguli sunt ca ai ajuns la concluzia ca: “Ungaria nu este nici măcar paralelă cu noțiunea de ‘democratie’ “.

      • Otto Răspunde

        ‘Statul de drept’ nu există, citește numeroase articole publice făcute de jurnaliști europeni cât și rapoarte UE. ‘Homofobia’ legalizată. Monopol Fidesz pe fonduri europene, conform opoziției este “instrumentul ideal”, “valuta forte” folosită de regimul Orban pentru a-și asigura loialitatea și a îmbogăți șleahta lui Orban și.. pe deasupra a ‘pune benzină pe focul aprins de mojicul asta pe paiele uscate al revizionismului maghiar’… ceea ce pare destul de evident actualul eveniment. Destul de dezvoltat ?!?

        • HBC Răspunde

          otto baiatule , dute mai bine la neamurile tale din sud dincolo de munti ….ca esti retardat mental

        • Logica rumena Răspunde

          Otto asta le-ai le-ai vazut la tv? Interesant e ca daca nu dansezi cum fluiera UE esti impotriva lor. Interesant e ca UE il critica dupa care-i dau dreptate mai tarziu (gardul, sanctiunile pt Rusia care sunt egal cu 0). Daca privim in trecut Ungaria vs Romania cu privire la creditele in franci elvetieni care a fost clar o smecherie a bancherilor, la noi Mugur Isarescu a zis ca romanii sunt oportunisti la ei Orban Viktor a zis: ”stati in apartamente ca le-ati platit, sa vad care banca are curajul sa va scoata din casa!”, si a stabilit un curs valutar la jumatate din valoarea la care a ajuns in mai putin de 2 ani, la noi oamenii s-au descurcat cum au putut. As fi curios daca si-ar ”amesteca” migrantii in familia ta oare ti-ar conveni? (referitor la discursul de la Baile Tusnad). Revizionismul maghiar=paranoia poporului roman. Evenimente similare sunt peste tot in vest mai ales la americani fara sa deranjenze cetatenii de drept din statul respectiv.

        • Ciuciu Răspunde

          Otto tata. Rapoarte UE? Haha! De la lingaii americanilor? Hahaha! Homofobie legalizata? Deci nu a iesit treaba cu p*la in curul tau cand ai fost la Budapesta? In loc de p*la, ai primit un sut in cur, asa e? Trist. Homofobie.

      • Otto Răspunde

        … și am uitat să menționez discursul nazist de la Băile Tușnad care “l-ar fi făcut pe Goebbels să pălească de invidie” …

        • Gheorghe Răspunde

          Mai Otto da insistent mai esti!Vrei neaparat sa fii facut troaca de porci pentru ca ai o alta parere decat unii de pe aici.Daca spui ceea ce gandesti si ce spui tu nu place unora mintenas o sa fii facut sudist tagan,etc,etc invective folosite de unii care nu suporta nici pe departe si alte pareri unele contrare cu ceea ce spun ei.Cu toate ca ei fac cum le vine la gura pe altii,de ei sa nu te atingi sa nu care cummva sa le atingi ingamfarea,mandria si superioritatea de rasa.Oricum femeia este fidela lui horban fecior de lele doar de aceea a avansat-o ca este dupa chipul si asemanarea orbanului.Sa fie sanatosi si sa li se implineasca de 10 ori tot ce le doresc ei altora,mai ales romanilor,ucrainenilor,croatilor si altora pe care-i considera inferior natiei lor!!!

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Pai nu asta este de fapt? Nu te supara dar daca te muti in alta parte (recunoaste ca e din Constanta) atunci accepti zona si obiceiurile in care te-ai mutat. Adica nu stramuti cu obiceiurile tale de acolo si ne obligi sa le preluam. Asa cum fac si moldovenii cu capra lor execacrabila ce ajunge pe la noi. Pentru ca ce capra fac pe strazi nu are legatura cu obieciul. ASdevarul e ca va deranjeaza ca aici sunt si alti nu numai romani. Asa de toleranti sunteti. Mai bea un pahar cu apa.

          • .

            Bine zici Gheorghe…cacatul asta de site e plin de sclavi bozgori. Ei doar in mediul virtual ce isi mai ridica cresta.
            Is asa pe aici ,pt ca sunt frustrati, in viata reala fac galagie doar la ei in casa…minoritatile peste tot in lume vor fi inferiori,si ei stiu.

  8. Vasile Răspunde

    Bă fraților dacă ai noștrii nu vin,vin ai lor.

  9. Vasile Răspunde

    Bă fraierilor de români,voi știți de ce sunt mai bune unguroaicele? fiindcă sunt UDEMEREU.

  10. Maci Laci Răspunde

    Ba fraților știți de ce sunt mai bune unguroaicele??? Pentru că sunt prostituate!!!

  11. SRT Răspunde

    Sa i facă statuie și lui Iancu lângă

  12. SRT Răspunde

    Mare mirare ca nu vine și Orbán Viktor sau el va veni când îl vor ridica pe Iancu

  13. Daniel Răspunde

    Hoooo mmăăă!!! Este Presedinta unui Stat, a unei tari. Vrem nu vrem traim aici impreuna de sute de ani.. Ca nimeni nu ne-o facut Rasa Pur Sange, nici pe noi romanii nici pe unguri . Oameni suntem nu primitivi. Ca nu avem no sau ei tri perechi de coaie. Numa o pereche. Asa ca ciocu mic.

  14. Daniel Răspunde

    Ma golanilor!!! Nu va este rusine ca traim aici de sute de ani impreuna? Muncim si convietuim impreuna. toti avem colegi, prieteni, rude, si ce facem? Ne porcaim aici ca niste salbatici. In ce secol traiti inteligentilor!?

    • Otto Răspunde

      Eu sunt din Constanța unde există o catedrală ortodoxa, una catolică, am văzut o biserică greceasca, una luterană și bineînțeles moscheea binecuvântată și ocrotită de însuși regele României. Constanța este capitala Dobrogei, care odată a fost pașalâc turcesc precum Bulgaria și Ungaria, spre deosebire de țările române. Toate minoritățile vorbesc impecabil limba română și nu există absolut niciun motiv de discordie… Dar.. ce-ar fi dacă Erdogan s-ar fi scoborât la nivelul potăii ăstea de Orban și ar fi băgat bani în tot felul de statui și altele în credința c-ar putea crea vreo enclavă turcească din Dobrogea…

      • History Răspunde

        Atunci ar fi cazul sa mergi inapoi acolo de unde esti ca acolo e bine. In nestiinta ta nesocotesti niste fapte fapte istorice. Acel om a fost pur si simplu reprezentantul comunitatii la vremea sa. Nu merita o statuie? Mai bine Tamerlan al tau cu care esti familiarizat? Si hai sa nu povestim cum s-a romanizat Dobrogea, bine?

        • Otto Răspunde

          Ai vrut să dai vreun răspuns aici?!?.. Ești prea imbecil să fii real…

          • Valahu

            @Hystori puti a sovinism hortistule ! Te crezi destept dar esti prost ca noaptea.

          • History

            @Valahu la acest capitol nimeni nu te poate intrece. Si pe deasupra mia esti si mandru de ce infaptuiesti. Du-te.

        • . Răspunde

          Esti inalt,chipes,inteligent,bogat….dar pacat,esti bozgor 😐 ..esti si vei ramane un iobag.

      • @otto Răspunde

        Daca esti din celalalt capat de lume, ce ar fi sa-ti obladuiesti propria curte? Ai si tu p-acolo destui. Na fa bine si tine-ti nasul dincolo de carpati.

  15. History Răspunde

    Otto draghe, din informatiile desertate pe aicea de tine si la modul cum le prezinti 110% esti un troll. Asa ca te tratez exact cum meriti, adica cu indiferenta. Dar un lucru e sigur. Nici aerul pe care-l consumi nu-l meriti. Érted fiam ? Ar trebui comentariile tale blocate. Esti o rusine a speciei umane. Antal gyerek.

    • mda Răspunde

      Saracule,crezi ca aici esti in hunia unde te cenzureaza? Aici ai libertate sa te exprimi, sa-ti zica ca se pisha pe tine de sarac ,daca are chef. Tu vrei sa fi superior,virtual poti fi si Mesia dar in realitate esti doar un hun sarac.

      • History Răspunde

        Saracul de mine stiu exact unde sunt. Nici acolo nu te cenzureaza doar ca te tine din scurt. Aici in schimb orice debil poate scrie absolut orice fara sa aiba vreo dovada sau sa sufere de ceva repercursiuni daca scrie minciuni. Asta este diferenta. Saracuyl de mine nu sunt un hun sarac dar nici tu nu esti ceva om bogat daca te cobori aici. Faci pe avocatul altuia? Saracule! la tot le zic asa. Daca esti la altcineva in vizita si iti cam place cum este pe acolo incepi totusi sa dictezi cum sa faca sice sa faca. Daca tu ai musafiri la tine in vizita incep sa comenteze ca nu le place cum a spalat nevasat fata de masa atunci tu sari repede si te executi? Comportati-va civilizat si la cine nu le place cred ca stiu pe unde sa o ia inapoi. Ca de la atata civilizatie cat ati adus nu se mai poate trai. De aia. Manelistanez. És kussolj hülyegyerek mert nem vagy nálad otthon. Ott pofázz.

  16. Valahu Răspunde

    @Histori esti un gunoi migrator marsi in asia plod de Ciocciolina!Sper ca stii cine a fost aceasta inaintasa a etniei tale care-ti face mare cinste ?

  17. Valahu Răspunde

    Eu sunt cel mai mare gunoi migrator ca nici nu mai stiu pe unde mi-am lasta parintii. E plin cu neamurile mele prin toata Europa dar ce bine ca pot face pe altii migrator! Boul de mine! Migrez ca altceva nu pot face. Si mai ales periodic dispar din decor ca sa nu-mi dea de urma politia pentru furtisagurile mele.

  18. Otto Răspunde

    Măcar înainte să plece a mai vopsit și ea vreo piatra, stâlp ceva să facă poze pentru Facebook ?

    • Otto Răspunde

      Cred că ar trebui să verific la mine acasă că la ce parșivi sunt ungurii probabil au intrat clandestin la mine în șatră și au vopsit niște dungi de alea ca să mă inducă pe mine în eroare. Trebuie să fiu mai vigilent. Dar dacă este galben și albastru alea sunt binevenite că UE mă despăgubește. Cât de bou mai pot fi???

  19. Otto Răspunde

    Într-adevăr ești, tu considerând boul fiind un animal inferior ție dar în realitate un adevărat nobil în comparație. Janos, prietene, vreți să fiți republică sovietică sub conducerea noului Bela Kun, România nu vă mai salva încă o dată. Singurul lucru ar fi să aveți o fărâmă de bun-simț și să nu-l mai lăsați pe Orban să-și bage râtul în treburile interne ale altor țări. Ca și cum ați avea vreo șansă …

    • Otto Răspunde

      Singura problemă e că atâta nu pricep că aici nimeni nu a băgat nasul în treaba altora. S-au găsit niște fraieri contracost destul de proști ca să se afișeze într-o treabă de astas că poate-poate iese ceva sămânță de scandal. Nici aia nu observ că sunt anumite treburi afișate pe acolo și utilizate care se pot găsi în anumite locuri deci clatr este organizare și utilizare de însemne naționale într-un fel cel puțin dubios. Începe totul cu întrebarea cine a aprobat scoaterea lor pe stradă. Dar nah, mare-i frustrarea la unii și ca de fiecare dată frustrarea suplinește gândirea logică. Așa se întâmplă ca unii să vadă dujmani și să se vadă obligați să le combată, să le înfiereze chiar și dacă nu sunt. Am ratat puiule ocazia ca să arătăm lumii că suntem oameni. Am arătat că suntem exact ce suntem. O turmă behăitoare. Acum doar urmează să tremurăm, că oare ungurii vor plăti cu aceeași monedă acasă? Dar ei sunt mai domni, îți spun eu. Noi suntem așa de civilizați că și Bos primigenius ne bate la nivelul de inteligență. Zici că ai ieșit suporterii unei echipe de fotbal pe stradă.

      • Otto Răspunde

        Ai puțin respect pentru tine însuși și nu folosi numele ‘Otto’ pentru propriile tale aberații. Cei care citesc pot crede că eu aș fi scris gunoaiele tale…

      • Otto Răspunde

        Pari cam turmentat când ai scris porcăria asta incoerentă. Încearcă să scrii când ești treaz, oarecum cu mintea limpede…

        • Otto Răspunde

          Vorbesc singur și debitez aberații. Peste tot văd huni care cotropesc țara mea dragă. Nu am ce face dacă am sărit peste schema de medicamente iar psihiatrul meu nu mă mai primește. Din această cauză văd dușmani peste tot. În ce privește folosirea numelui Otto te rog să prezinți actul de proprietate altfel taci din gură. Nu de alta dar faci de rușine cu pristiile tale pe împăratul german. Și nu cred că ți-a dat voie. Și dacă stăm bine și ne gândim are vrei 1000 de ani și încă puțin dinaintea ta.

  20. Otto - A fish called Wanda Răspunde

    Te referi la Otto von Bismarck, fost ministru de externe al Prusiei ?

  21. A man called Otto Răspunde

    După cât am googlat eu, Imperiul German înființat în 1871 și prin abdicarea lui Wilhelm Ii în noiembrie 1918 nu a mai existat. Precedentul sau, Wilhelm I a aparținut familiei ‘von Hohenzollern’, precum și regii României – te rog, corecteaza-ma dacă greșesc! Te referi cumva la Otto von Habsburg care nu a ajuns sa fie împărat și era austriac, nicidecum german …

    • Otto Răspunde

      Pe tine văd că nici goagăl nu te ajută. Jalnic de prost. Dar poți fi mândru, statul așa te vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.