Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Val de aer polar peste România. Posibile ninsori la Satu Mare

Meteorologii avertizează că un val de aer polar va pune stăpânire pe România. La Satu Mare am putea avea parte de ninsori.

Vortexul polar, care a pus deja stăpânire pe sudul Europei, ajunge marți și în România, informează știrileprotv.ro. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius, față de normalul perioadei, avertizează meteorologii, care se așteaptă ca frigul să se întețească începând din noaptea de luni spre marți.

„Următoarele zile vor aduce o vreme severă pe de o parte din cauza pătrunderii unei mase de aer foarte rece, un aer polar. Pe de altă parte, din cauza evoluției unui ciclon generat în Marea Mediterană. Marți așteptăm maxime între 2 și 10 grade, iar miercuri probabil că nu mai mult de 7 grade la nivelul întregii țări. Precipitații mixte în jumătatea de nord a țării, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, ninsori care vor favoriza depunerea unui strat proaspăt de zăpadă”, a spus Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM.

Posibile ninsori la Satu Mare

Temperaturile vor scădea și în județul Satu Mare, în următoarele zile. Minimele vor coborî până la zero grade, iar meteorologii anunță chiar ninsori. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi îndeamnă pe șoferi să circule cu atenție.

,,CNAIR face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.