Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

Ziua Jandarmeriei, celebrată la Satu Mare. Rugăciuni, avansări în grad și aprecieri pentru munca depusă

Jandarmeria Română sărbătoreşte astăzi, 3 aprilie 2023, 173 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor”.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, jandarmii sătmăreni și-au început ziua la capela unității cu o rugăciune pentru cei trecuți în eternitate.

Activitățile au continuat cu un ceremonial în curtea unității, în cadrul căruia, Inspectorul Șef al unității a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române – general de brigadă Alin – Ionel Mastan, și au fost citite ordinele prin care 3 ofițeri și 7 subofițeri din cadrul unității au fost avansați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Conform Statului cadrelor militare ,,gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar”.

Cu această ocazie, Inspectorul Şef al unităţii, colonel Ovidiu Adrian Popa a transmis mulţumirile sale tuturor cadrelor unităţii pentru modul în care şi au îndeplinit sarcinile încredinţate şi i-a felicitat pe toţi cei recompensaţi.

La finalul ceremonialului, a fost depusă o coroană de flori, la troița din incinta instituției în memoria tututor celor care au trecut în veșnicie.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

3 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Sunteți varză.Slugoii sistemului,nu vorbesc de subofițeri,copii faini.

  2. Sile Răspunde

    Fiti pe faza..daca incepe razboiu..ne bazam pe voi nu pe pensatii cu muschi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.