Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

5 factori de luat in considerare cand va alegeti planul de gazduire web pentru un magazin online

Crearea unui magazin online implica mai multe etape fiind o investitie care necesita timp si bani. Trebuie sa alegeti numele domeniului, sa creati designul websitului, sa optimizati continutul, sa alegeti metode de plata, sa stabiliti conditiile de livrare, etc. Insa mai exista un pas important care poate fi usor trecut cu vederea daca sunteti la inceput de drum: planul de gazduire web pentru magazinul dvs. Alegerea nu este simpla si de aceea vom detalia cei mai importanti factori de luat in considerare cand va alegeti planul de gazduire web pentru magazinul dvs. online.

De ce conteaza un plan  de gazduire web optimizata pentru comert electronic?

Companiile de hosting  ofera de oricei planuri oarecum similare, pe diverse niveluri – basic, pro sau enterprise. Chiar daca cea mai evidenta diferenta intre aceste planuri va fi pretul, exista o multime de alte detalii usor de trecut cu vederea care sunt de fapt mult mai importante decat pretul.

Pana la urma, un pret putin mai mare nu este atat de important. Este important in schimb ca planul dvs. de gazduire web sa ofere securitatea necesara pentru a va proteja informatiile clientilor sau ca website-ul dvs. sa aiba o incarcare rapida. Cititi atent termenii si conditiile in care achizitionati un plan de gazduire  pentru a putea evalua ce este mai bine pentru dvs.

Factori de luat in considerare cand va alegeti planul de gazduire web pentru un magazin online

1. Functii puternice de securitate

Chiar daca  clientul  nu are intotdeauna dreptate ar trebui sa fie intotdeauna pe primul loc  iar lipsa unei securitati puternice contravine acestui principiu. Securitatea este un domeniu in care veti descoperi ca nu toate planurile de gazduire sunt egale si ca trebuie sa investiti intr-un plan care are caracteristici de securitate puternice.

Cautati un plan care ofera protectie Secure Socket Layer (SSL) si optati pentru HTTPS (detalii) care este mai sigur decat HTTP conventional. Toate acestea impreuna va pot proteja   informatiile pe care clientii le introduc pe site-ul dvs., de la numele lor pana la informatiile cardului bancar.

O astfel de companie de gazduire web care ofera planuri de gazduire cu certificate SSL incluse este HostX.ro. Toate domeniile gazduite pe serverele HostX beneficiaza de certificate SSL gratuite prin Let’s Encrypt.

Securitatea este foarte importanta pentru paginile website-ului in care utilizatorii vor introduce informatii. Faceti tot posibilul pentru a va asigura ca paginile care contin formulare, paginile de contact si paginile de procesare a platilor sunt toate pe deplin protejate.

2. Infrastructura de inalta performanta

Planul dvs. de gazduire trebuie sa poata tine pasul cu site-ul dvs., traficul si comenzile dvs., atat in prezent, cat si pe masura ce site-ul dvs. creste.

Viteza website-ului este importanta. Daca site-ul dvs.” pica” atunci cand are 4 vizitatori simultani sau daca incarcarea dureaza mai mult de 2 secunde, veti pierde un numar mare de clienti si conversii.

In mod similar, daca site-ul dvs. nu este capabil sa gestioneze volume mari de comenzi, veti ajunge sa stagnati, fara potential de crestere si cu o multime de clienti frustrati.

Iata ce ar trebui sa cautati, ca o garantie ca puteti face fata traficului intens si comenzilor numeroase:

  • Un plan de gazduire care ofera un mediu izolat, cu resurse dedicate special pentru gestionarea si procesarea comenzilor – de obicei un server virtual sau dedicat
  • Capacitati ridicate de procesare si viteze rapide de incarcare a site-ului
  • un serviciu de asistenta specializat din partea furnizorului de gazduire

3. Performantele bazei de date

Magazinul dvs. online   are nevoie de performante ridicate chiar daca  nu este intotdeauna evident iar baza de date este locul unde lipsa performantelor devine evidenta. Utilizatorii vor naviga prin paginile produsele dvs. si multi vor folosi si functia de cautare de pe website pentru a cauta anumite produse.

Baza de date stocheaza toate paginile de produse si informatiile despre produse pentru a permite clientilor sa gaseasca exact ceea ce cauta. In mod ideal, inainte de a va alege planul de gazduire web pentru magazin online veti stii numarul aproximativ  de produse dar si cate fisiere aveti asociate produselor si dimensiunea acelor fisiere. Rotunjiti intotdeauna in sus daca nu sunteti sigur.

Incercati sa alegeti un plan cu care puteti sa va dezvoltati si asigurati-va ca aveti posibilitatea de a face upgrade la un plan de nivel superior.

4. Asistenta pentru software-ul pe care il utilizati pentru magazinul dvs. online

Site-ul dvs. poate arata grozav  dar cat de bine functioneaza? Chiar daca  WordPress / WooCommerce, Magento, PrestaShop si alte software-uri similare va pot face munca mai usoara, nu orice plan de gazduire web este compatibil cu aceste  software-uri.

Daca ati ales un  anumit software este obligatoriu sa va asigurati ca este compatibil cu planul dvs. de gazduire web.

5. Interfata administrativa intuitiva

Acest factor nu va afecta   clientii dvs.  dar va afecta direct experienta dvs. de gestionare a site-ului. Vorbind din experienta, acesta este un aspect important pe care nu doriti sa il treceti cu vederea.

Companiile de hosting vor oferi diferite panouri de comanda si interfete. Unele vor fi intuitive, simple de invatat si de utilizat in timp ce altele vor fi complexe si va vor pune rabdarea la incercare.

In cadrul panoului de control, veti dori si control administrativ complet. Ar trebui sa puteti vizualiza logurile de eroare si fisierele jurnal, astfel incat sa puteti urmari tot ceea ce se intampla pe site-ul dvs., nu doar vanzarile. Nu doriti sa invatati cum sa fiti administrator de server, asa ca nu alegeti un pachet de gazduire care sa va puna in acest rol.

De obicei, optarea pentru o companie care ofera panouri de control intuitive precum cPanel sau DirectAdmin este o alegere buna.

Concluzie

Planul de gazduire web pentru un magazin online pe care il alegeti inseamna mai mult decat economisirea de bani. Va afecta in mod direct securitatea site-ului dvs., capacitatile de performanta ale site-ului si experienta dvs. in gestionarea acestuia.

Alegeti un plan de gazduire care nu va satisface cerintele doar in prezent, dar va continua sa o faca pe masura ce afacerea dvs. creste in timp, astfel incat sa nu va treziti ingradit si fara posibilitate de dezvoltare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.