Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Adrian Cozma: Aproape 50 de milioane de lei pentru asfaltări în trei comune din judeţul Satu Mare

Deputatul PNL Adrian Cozma a anunţat astăzi că trei comune din judeţ, Tarna Mare, Batarci şi Turţ, au obţinut aproape 50 de milioane de lei pentru mdoernizarea drumurilor, primarii liberali fiind fruntaşi la acest capitol. Finanţările au fost obţinute prin programul Anghel Saligny iar proiectele sunt în faza organizării licitaţiilor.

“Aceste contracte au ca obiect asfaltări de străzi. Este foarte important şi trebuie să promovăm satul românesc. Nu putem să vorbim de satul românesc şi de condiţii bune fără investiţii, de aceea, acest program naţional se face tot mai simţit în judeţul nostru. Mă bucur că primarii PNL sunt fruntaşi la semnarea contractelor, asta înseamnă o bună pregătire a documentaţiilor, înseamnă multă muncă şi seriozitate pentru că nu este puţin lucru, nu este deloc simplu să faci documentaţia pentru un asemenea proiect”, a spus deputatul.

Primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius, a arătat că acest program este “o gură de oxigen” deoarece şansele de a obţine fonduri pe alte programe sunt destul de mici.

“Acest program a fost o gură de oxigen pentru comunităţile rurale deoarece finanţări pentru modernizări de străzi pe alte programe sunt foarte dificil de obţinut. Noi, în comuna Tarna Mare, putem să asfaltăm 12 kilometri de străzi. Acum avem finalizat proiectul de canalizare şi toate aceste străzi vor beneficia de infrastructura corespunzătoare care oferă condiţiile de deplasare pietonală şi auto la standarde europene. E un lucru foarte important, aceste proiecte sunt pregătite temeinic, actualmente desfăşurăm procedura de achiziţie”, a spus edilul din Tarna Mare.

În paralel, Primăria Tarna Mare mai are proiecte în valoare de 40 de milioane de lei.

Monica Sobius şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la reducerile de cheltuieli propuse de Guvern, arătând că la implementare acestor proiecte de valoare mare şi importanţă deosebită pentru comunităţile locale este nevoie de multă muncă, personal care trebuie să facă şi ore suplimentare.

Primarul comunei Turţ, Ioan Irime a spus că din suma obţinută prin acest program se va asfalta drumul spre Turţ Băi care face legătura cu Cămărzana.

La rândul său, primarul comunei Batarci, Adrian Vasile Toma, a arătat că banii vor fi folosiţi pentru moderniazrea infrastructurii rutiere.

3 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Să vină banii la băieți!

  2. SupoziTHOR Răspunde

    Trăiască mita electorală!
    Rușine USL!

  3. c-block Răspunde

    Subtitlu la poză:”Ieșiți cu mine la conferință că altfel nu mai pupați voi bani”? Așa în purul stil autohton?
    PS. Ar fi interesant de văzut cine câștigă licitațiile pentru lucrări. Poate de data asta veți face ce vă e meseria, adică jurnalism. Poate. Nu am speranțe mari. Portalsm aveți cuvântul. Jurnalismul tip ghiocel nu vă aduce onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.