Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Armata Română angajează peste 4.000 de soldaţi. Doar 8 posturi în judeţul Satu Mare

Armata Română angajează peste 4.000 de soldaţi, dintre care doar 8 sunt pentru judeţul Satu Mare. Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, prin intermediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Satu Mare, activitatea de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru categoria de personal soldat/gradat profesionist (SGP).

Pentru posturile de soldat/gradat profesionist, seria I 2023, sunt disponibile 4159 de locuri, dintre care 8 în județul Satu Mare.

Înscrierile se fac numai la sediul Centrului Militar Județean Satu Mare, actul necesar pentru înscriere este cartea de identitate iar candidații să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare(10 clase).

În momentul înscrierii, candidații vor putea consulta lista cu locurile scoase la concurs și vor primi informații suplimentare legate de pașii pe care îi au de urmat în procesul de recrutare și selecție.

De ce să alegi armata?

Pentru că armata îţi oferă ceea ce îşi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă sifur și stabil, posibilitatea de afirmare şi de dezvoltare a carierei după reguli bine stabilite, un venit sigur, la care se adaugă măsuri de protecţie socială.

În al doilea rând, a intra în armata română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a te menţine sănătos şi activ, dar şi a lucra într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, posibilitatea de a călători, de a vizita locuri noi, de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a lega prietenii durabile. Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi obţine în armată cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu.

Şi, nu în ultimul rând, a face parte din Armata României înseamnă a-ţi face datoria faţă de patrie, a fi un membru demn şi respectat al comunităţii în care trăieşti, a fi mândru că faci parte dintr-un corp de profesionişti şi a trăi cu sentimentul că ai realizat ceva în viaţă.

În încheiere vă reamintim că se continuă înscrierile pentru învățământul militar postliceal (subofițeri și maiștri militari) iar admiterea în acest an se face pe bază de dosar.

Pentru orice informație suplimentară, personalul recrutor vă stă la dispoziție și poate fi contactat pe timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00 la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sándor nr. 47 sau la numerele de telefon 0261/717123, 0261/716513 sau prin email la adresele [email protected] sau [email protected].

 

2 comentarii

  1. Silvia Răspunde

    ” ..a face parte din Armata Romaniei inseamna a-ti face datoria fata de patrie…”, dar PATRIA de ce nu isi face datoria fata de cetatenii ei? Suntem tara nimanui..slugile UE! Lasati-ne copiii in pace! Parlamentarii si cei cu pensii speciale sa isi trimita copiii in armata!

    • Florin Răspunde

      Nu te obliga nimeni sa trimiti copiii in armata. Oricum copiii decid daca vor sau nu vor sa fie militari. Daca nu eram in UE si NATO, eram ca Belarus. Iti placea sa treci frontiera doar cu pasaport si sa inveti limba rusa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.