Grupul chinez Midea Group Co. analizează o posibilă preluare a producătorului suedez de electrocasnice Electrolux, o mişcare curajoasă din partea gigantului chinez de a adăuga o marcă suedeză de lux, în pofida potenţialei opoziţii politice, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Midea a făcut o ofertă preliminară în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă tranzacţie care să vizeze producătorul suedez de electrocasnice, potrivit surselor care susţin că până acum Electrolux nu a fost receptiv la oferta venită din partea producătorului chinez. Sursele au precizat că Midea vrea să încheie o tranzacţie numai cu acordul firmei suedeze. Pe de altă parte există şi alţi producători asiatici de electrocasnice, precum Samsung Electronics Co., care sunt interesaţi de firma suedeză, potrivit Agerpres.
O eventuală tranzacţie ar fi un test al capacităţii unei companii chineze de a face achiziţii în străinătate, în contextul înmulţirii măsurilor protecţioniste în Europa şi SUA, chiar dacă frigiderele şi maşinile de spălat nu sunt considerate neapărat un risc la adresa securităţii naţionale.
Cumpărarea Electrolux s-ar adăuga achiziţiilor precedente ale Midea. În 2016 compania chineză a preluat pachetul de control la divizia de electrocasnice a grupului japonez Toshiba Corp. iar un an mai târziu a preluat producătorul german de roboţi Kuka AG, ceea ce a provocat îngrijorări în interiorul Guvernului german.
Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.
Trebuie să fii inconștient dacă în situația geopolitică dată vinzi o astfel de fabrică amplasată unde este tocmai chinejilor! Se pare că iar se va măsura cu dubla măsură? Că dacă noi nu dăm tot ce vor austriecii nu ne primesc în Schengen dar suedezii pot să facă astfel de tranzacții fără nici un fel de consecințe? Vă dați seama ce de “prăjitură” poate fi această fabrică la 60-70 km de Ucraina și având profilul pe care îl are???? Dar cum fabrica a fost vândută noi nu mai putem zice nimic. Felicitări! Cam atâta valorează marea noastră privatizare. Am semnat cu mâna noastră angajamentul de sclavi permanenți! Și sunt sigur că la o adică dacă se va ajunge cu știrea până sus la guvern se va găsi unul pe acolo care să ne “iesplice” că ce afacre bună este asta! Da, pentru ei! 🤮🤮🤮💩💩💩
Nu e vorba doar de fabrica din Satu Mare, e vorba de firma Electrolux!
Atunci cu atât mai mult. Înțeleg că au probleme dar ar putea să găsească un cumpărător din zona “prietenoasă” cum spun rușii. În chinezi nu am încredere deloc și există un risc major de a falimenta intenționat tot pentru a pune mâna pe partea lor de piață. Chinezii de decenii spionează și fură tot ce apucă de peste tot din lume. Trimit specialiști la schimb, stusenți, tot ce pot. Să nu spui că tu nu ai auzit de astea că nu cred. Ultimele astfel de schimburi s-au oprit imediat la pandemie. Așa au făcut să se dezvolte economia lor an după an de decenii. Iar dacă pierd pe parcurs câte un om-doi sau câte o afacere aia se cheamă pierdere calculată. Nu am încredere în ei pentru că interesul lor este alta.
Noi muncim nu gindim !.Nu ne vindem tara !
Este o lozinca veche Romaneasca.
Da ?
Dar chiar nu este un investitor sătmărean să salveze Electrolux?
Este,cum sa nu fie !!De exemplu cel care a privatizat UNIO !!Mai vrei cativa?
🤣
Toată țara asta trebuie vândută străinilor ??? Noi să fim slugile străinilor la noi în tară ???
Ba desteptilor. Electrolux e firma Suedeza. Ce va cacati pe voi atata ? Zici ca Romania ar vinde ceva.
Tu ăsta gaură-n cer, nici suedeză nu mai e demult. Cândva da a fost. Așa cum nici Philips nu mai e demult olandeză. Astea-s din categoria multinaționale și le doare undeva lateral la 3 coate distanță (adică 1,5 m) de ce spunem noi aicea. Banul să iasă că au promis la iubi o lună în ceva insulă privată.
Da măi de ce vindeți 23 august ,samus,Electrolux la asiaticii pitici mâncători de orez la greu?Sunteți nebuni sa faceți asta când avem ,,bisnismeni”autohtoni gen crăciun(bosul dr la unio)familia țânțaș și alți autohtoni de treaba care au dus industria și afacerile sătmărene pe culmi de dezvoltare.Cum au cumpărat unii pe nimic cu ajutorul legilor date de pnțcd și cu sprijinul lui magureanu de ce nu ar putea cumpăra și Electrolux?….pe bani putini ca și asa da faliment….sunt acolo niște utilaje de vândut și niște oameni de dat afara ca și la unio care e vai și amar…..
Chinezii vor face un aragaz la fiecare 10 minute
Familia Tantas pocaitul=unul dintre marii ,,bisnismeni”autohtoni.Vezi Hotelul Dacia.Scuze “PANNONIA” deja.Sau Ankora ,actuala biblioteca
Astea nu i-au adus bani și i-au tocat. Aia cu faza cu băieții deștepți în energie aia i-a adus bani cu lopata! Că ce fain e când altul produce energie ci tu stai la capăt și numai încasezi dar nici măcar de întreținerea rețelei nu te ocupi! A crezut că de acolo va trage destul ca să facă ce vroia cu Dacia. Dar s-au dus banii pe tot felul de ….
Auzi la ei, cica: Nu vindem tara ! Gargara ieftina. Tara s-a vandut exact in 20 mai 1990.
Adrian Cozma nu le dă voie familiei Țânțaș să predea ștrandul orașului
Trăiască metoda MEBO de privatizare când proștii de fraieri vând pe nimica averea căpătată prea ușor că nu le duce mintea ce au apoi acum probabil mulți vor plânge. Mda. Ce interesează asta pe cei de la Stockholm,m oricum nu se aude nimic până acolo. 😱😨😵🤮🤮🤮😰
Din pacate Romania nici odata nu a fost a Romanilor.
Ba era a Ungurilor ,ba a turcilor , ba a polonezinor sau etc
Acuma numai stim a cui este …. a tuturor cine are bani , numai al nostru nu e .
cine a fost care a vandut? muncitorii cand au simtit mirosul dolarilor. vindeau si pe mama lor . Dar banii ai s-au dus in cateva luni.