Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Acuzații foarte grave după ce un copil de 5 ani a murit înecat în județul Satu Mare

Acuzații grave după ce un copil de 5 ani a murit înecat în județul Satu Mare. Tragedia s-a produs luni, 29 mai, la în localitatea Acâș, într-o baltă de la marginea comunității de romi. Micuțul a fost resuscitat zeci de minute, însă nu a mai putut fi salvat. La două zile de la tragicul eveniment, liderii Partidei Romilor Satu Mare au lansat câteva acuzații foarte grave și au anunțat că demarează o procedură în instanță împotriva firmei, care, spun reprezentanții formațiunii, a primit în concesiune terenul/lacul de la primăria Acâș.

Mai exact, Partida Romilor Satu Mare spune că reprezentanții firmei nu au luat nicio măsură prin care să protejeze zona: ,,Lacul nu este îngrădit nu este semnalizat și nu este păzit de către nimeni”, afirmă liderii partidului. Mai mult, aceștia acuză că în zonă s-ar fi lucrat ilegal pentru extragerea nisipului, însă nimeni nu s-a gândit să pună un gard de protecție.

Redăm mai jos, integral, poziția Partidei Romilor Satu Mare:

,,Luni după masă în jurul orei 14 în localitatea Acâș, a avut loc o tragedie. Un copil de doar 5 anișori s-a înecat într-un lac, de unde se extrage nisip. De precizat este faptul, că lacul se află în apropiere de vreo 200 de metri de comunitate romă, lacul nu este ÎNGRĂDIT nu este SEMNALIZAT și nu este PĂZIT de către nimeni.

Firma care a primit în concesiune terenul/lacul de la primăria Acâș, invocă ca și o scuză faptul că nu a primit aviz de la Garda de Mediu să începe lucrările de extragere a nisipului, fapt pentru care nu au putut să facă demersurile de protecție prevăzuta de LEGE, a terenului și tot odată a oamenilor!

Da, este adevărat că firma nu deține aviz de la Garda de Mediu, dar MINT fără nicio rușinare, că nu s-a lucrat la extragerea nisipului. De luni de zile se lucrează, fapt pe care le poate dovedi sute de persoane

Așadar, firma a lucrat ILEGAL luni de zile pe teren, dar nu a fost în stare, cel puțin să pună un gard de protecție sau o pază ! Firma neagă că s-ar fi lucrat pe teren, dar neoficial au recunoscut că s-a extras nisip pentru motive personale și nu pentru a le vinde ! Ilegalitatea și lăcomia a costat un suflețel de doar 5 ani.

De menționat este si faptul că, înainte de firma care deține în momentul de față concesiune pe teren, a mai lucrat o firmă, care înainte de a începe lucrările de extragere a nisipului au făcut toate demersurile de protecție prevăzută de către LEGE și niciodată nu s-a întâmplat nimic, dar după ce au plecat au dus cu ei tot, inclusiv și garda de protecție!

Partida Romilor a fost alături de familia îndurerată încă de la primele ore de la tragedie și va fi în continuare.

Datorită și mulțumită domnului președinte Nicolae Păun și domnului deputat Cătălin Zamfir Manea, Partida Romilor Satu Mare demarează o procedură în instanță împotriva firmei, cheltuielile judecătoresc, avocat fiind suportate de către Partida Romilor București!

TOȚI VINOVAȚII VOR FI TRAȘI LA RĂSPUNDERE PE BAZĂ DE LEGE PENTRU MOARTEA UNUI COPIL DE 5 ANI !

N-am făcut și nici nu vrem să facem noi dreptate, avem încredere în justiția Română, deși toți cei care sunt de vină ar trebui să….

Domnilor, chiar ați crezut că o să scăpați așa ușor, pentru că familia respectivă este o familie foarte săracă, că este vorba de un tată care crește singur 6 copiii și nu au pe nimeni?!!!

NUU, v-ați înșelat, că săracii, înainte de toate au alături de ei pe bunul nostru Dumnezeu, o comunitate întreagă de romi și nu în ultimul rând pe Partida Romilor!”


CITEȘTE ȘI:

16 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Ai incet cu pianu pe scari…ca poate va intreaba avocatul firmei de autorizatia de constructie a caselor. Apoi poate intreaba si de ce copchilasu nu era la scoala, ci la scalda.

  2. Fasz Răspunde

    Poate îi întreabă și pe părinți pe unde erau, sigur nu la muncă

  3. Romanistan citizen Răspunde

    Bun. Urmează ca proprietarul bălții (că cineva este proprietar) dă în judecata staborul că au intrat pe proprietatea sa, s-a violat dreptul la proprietate sau a fost tulburat în posesie și pe deasupra copilul nu a fost supravegheat de un adult? Protecția copilului ce zice? Afirmație tipic țigănească ce au făcut. Ei că nu s-au ocupat de copil nu au nici o vină? Nu prea cred.

    • Garcea Răspunde

      Trebuie ingradit si raul Somes

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Și orice sursă de apă trebuie musai îngrădită! Există pericolul ca să se spele și săracii poate vor dezvolta reacții alergice! Să vezi tu atunci procese peste procese!😰😱🥴🙃

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Proprietaru baltii…oricine o fi, e om cu scoala. Stie ce inseamna un proces pe civil…ca asta implica taxa de timbru, expertize, onorarii etc. Aia fac hauhau acum, ca e netul ieftin iar suedezii pun botu la scandal, dar cand va fi sa coboare cu picioarele pe pamant ramane cum ne-am inteles.

  4. cozma Răspunde

    Asai. Ancheta trebuie. Sa scoatem niste bani de pe o firma daca se poate.
    Tipic tigani.
    Nu bani social si colibe la marginea drumului.
    Locuri special amenajate pentru munca.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Îți dai seama că pe chestia asta acum toți vor sări pe firma aia și vor face controale la sânge? Și cum foarte bine știi dacă vrei oriunde găsești motiv de amendă. Sunt sigur că dacă se zicea că dacă stă un adult cu copiii primește 100 de lei, mâncare, băutură, țigări atunci tot satul păzea puradeii. Că la primit de pomană sunt artiști cu toții. Că dealtfel ar fi datoria lor aia nu contează. În cel mai rău caz pornesc din nou linia de producție de puradei. Nașpa pentru ei e că trebuie să aștepte din motive tehnologice 9 luni până vine iar alocația. 😢

  5. pop ioan Răspunde

    Tatal a intrebat mama: il resuscitam pe acesta sau facem altul

  6. Coica Răspunde

    :)))

  7. S Răspunde

    Ce fel de parinte e care lasa copilul de cinci ani nesupravegheat la scaldat la jumatate kilometru. Amandoi trebuie castrati.

    • Realitatea SM Răspunde

      Am înțeles că singurul părinte “disponibil” este tata care mai este pe acasă dar care mai are “pe stoc” încă 5 copiii. De aici poți trage singur câtă minte pot avea unii că uite au bani de amestecată sau acum de avocat dar de prezervativ ba. Niște inconștienți, asta ambii părinți. Mă rog tata are măcar atâta scuză că nu a dispărut din decor.

      • Fasz Răspunde

        Prezervativul e o prostie, sunt alte soluții deștepte

        • Realitatea SM Răspunde

          Acum soluția cea mai practică și cea mai sigură se aplică tocmai în cazul lor. Femeia a plecat. Așa că ciuciu procreere.

          • Vulpea bi-polara

            Nu fii asa sigur. Ajunge sa si-o frece la rece, si de restu se ocupa mustele. Ca la polenizare,

          • Realitatea SM

            Și la final iese ceva mutant? Numai chef de lucru sau de învățat nu va avea, aia e sigur. 😂🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.