Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Inscripţie maghiară peste placa mormântului “Eroului necunoscut”. Spirite agitate

O inscripţie maghiară a fost lipită peste placa amplasată pe mormântul “Eroului necunoscut” de lângă digul din Satu Mare. Spiritele s-au încins după ce imaginea a fost postată pe Facebook de către subprefectul Romeo Pop, care a şi anunţat că a sesizat autorităţile competente în acest caz.
“Am primit această fotografie acum 15 minute de la un grup de sătmăreni care mă întrebau când a fost schimbată placa cu ” Erou necunoscut ” cu aceasta de acum de pe mormântul de pe digul Someșului de lângă calea ferată , al eroului necunoscut!
Nu am putut să le dau un răspuns, astfel încât intreb și eu (public) la rândul meu: cine și cu al cui acord a făcut acest lucru?
Cine pe cine sfidează in acest caz?”, a scris subprefectul PNL.
La scurt timp, autocolantul cu textul în maghiară a fost dezlipit, astfel că a rămas placa în limba română.
Spiritele s-au agitat şi cei implicaţi în politică au şi început să îşi aducă acuzaţii. Unii spun că autocolantul ar fi pus de maghiari deoarece ar dori ca Satu Mare să redevină teritoriu maghiar, alţii spun că această acţiune ar fi opera unor români care au interese electorale şi doresc să creeze un conflict interetnic pentru mobilizarea electoratului românesc.
Un lucru este însă aproape cert, şi anume că probabil nu se va afla niciodată adevărul, având în vedere că în zonă nu sunt camere video şi probabilitatea ca autorii să fie descoperiţi sunt extrem de mici.

18 comentarii

  1. Putin Răspunde

    DECI UNGURII ĂȘTIA NU AU NICI UN TUPEU ACUM SAU DAT LA PROFANAREA MORMÂNTULUI EROULUI NECUNOSCUT!!!

    • Ptr sugaciu de PUTIN Răspunde

      Dute mai ca te asteapta la Drexi, vezi ca intri in tura de noapte.
      Si numai scrie cu litere mari țâranule.
      Nici macar sa vorbesti nu stii, balbai ca un prost.
      Cata CATA ,bou ce eşti

    • Adi Răspunde

      Care-i treba istericule? Te-o prins mami ca te-ai jucat cu puta dupa usa?

  2. Sebi Răspunde

    Nu as fi surprin daca era nenea Cozma

    • Patriotu adormit Răspunde

      Odata ca, ce mare e iarba, dar noi cica avem la suflet mormantu ala.
      In al doulea rand…toti plimbaretii din zona aceea au nr subprefectului, si toti s-or decis fix atu ci sa dea la o parte iarba sa vada de e ceva nou cu crucea aia? Ca asa…la o simpla plimbare nu se vede chiar nimic.
      Trei…oare la surd nu io ajuns traba cu catargele, vrea sa mai inhate ceva maruntis?

  3. Ciuciu Răspunde

    “Unii spun că autocolantul ar fi pus de maghiari deoarece ar dori ca Satu Mare să redevină teritoriu maghiar”

    Deci maghiarii doresc ca Satu Mare sa redevina teritoriu maghiar. Cum poate face asta? Lipesc autocolant in limba maghiara peste o inscriptie in limba romana de pe un mormant. Atat. Simplu nu? Mai cat de PROST trebuie sa fie omul care gandeste asa? Cat de prost, tembel, handicapat, idiot, degenerat trebuie sa fii mai?

  4. Bogdan Dumitras Răspunde

    O intoxicare ieftina a găștii Cozma- Romeo Pop. Din păcate, cu asemenea acțiuni, PNL merge sigur spre pierzanie.

    • Cosma Răspunde

      Mândrii și bravii urmași ai lui I.C. Brătianu & Co, care au devalizat Ardelul cărând tot ce au putut la București. Fabrici intreg luate cărămidă cu cărămidă de dragii tovarăși, elita politică cu motivul bunăstării națiunii. HOȚI cu toți cei ce ii urmează ideologia. Exemple sunt destule: Cosma, Andrisca, etc etc.
      Oare în mormântul cu pricina zace cu adevărat cineva, sau e doar așa de sanchi? Cine la făcut , de ce l-a facut, ptr cine? Dar ptr a crea zânzanie și scandal e destul.

  5. c-block Răspunde

    Dacă s-a ajuns până aici e mai mult decât penibil Trebuie de undeva câștigat capital electoral în plus și văd că tocmai PNL face din astea cu placa ungurilor? Iarăși dacă era în engleză era OK? În paranteză zis cineva a verificat dacă la ziua șvabilor ce limbă s-a folosit? Că tot din bani publici s-a organizat? Sau s-a primit de sus ukaz că nu trebuie deranjați jermanii???? Mari panarame mai sunteți. Credeți că sunt mulți pe care îi mai puteți prosti așa? Eu sper că nu.

  6. Vand Fân Răspunde

    E de mirare ca a observat cineva (deci e clar ca a fost provocat de cine ar avea ceva interes), la ce iarba este in jur nu prea a trecut nimeni prin zona demult. :-))

    • c-block Răspunde

      👍. Digul Someșului se coase de cineva care a luat în chirie asta de la OGA Satu Mare. Se poate afla simplu cine este prin telefon la OGA. Indiferent de asta nu e treaba prefectului cine a cosit dacă a cosit. Dar dăm înainte cu declarații ca să fim importanți și să arătăm că muncim și veghem. Blablabla.

  7. c-block Răspunde

    Mnoah. țara arde mai e puțin și nici guvern investit nu mai avem, în vecini se trage în veselie și voi iar ați găsit un subiect minunat pentru deturnarea atenției. Extraordinar! În rest ori au fost niște handicapați unguri care prin asta își consumă energia în plus (și asta fără nici o legătură cu #iudemere) ori niște românași care aveau tema de casă ca să fabrice un conflict “spontan” și “etnic”. Că vă spun eu că mulți, inclusiv cei care stau acolo prin preajmă nici nu știu de existența acestui mormânt sau dacă știu nu știu exact unde vine. Vă spun eu asta 100%. Așa că trageți voi fiecare singuri concluziile de rigoare. Treaba asta nu e o problemă și trebuie tratată ca atare. Dar iar s-au găsit unii care se dau cu cărămida-n pept că maid ei arată ce și cum. No, sunt foarte curios ce vor face! Că nu prea au ce.

    • Ciuciu Răspunde

      @c-block
      Asa este. Ce sa mai zic? Cine a facut treaba asta sa ii fie rusine, roman maghiar nu conteaza. Cine pune botul la asa ceva e un bou cu minte de gaina.

  8. Ciuciu Răspunde

    Portalu sm la fel. Zice ca spirite agitate. Poate voi aveti spiritele agitate, din cauza curierului care intarzie cu pizza, iar matele voastre face galagie deja, nu-i asa? Ce spirite agitate mah? Daca vrei sa vezi spirite agitate uita te la Kosovo sau la Ucraina mai ziaristule de doi bani. Sunteti ca babele, faceti elefant si din pureci. Sau duceti dorul spiritelor agitate? Cand maine o sa va baga la inaintare, veti regreta ce prostii scrieti azi.

  9. solid Răspunde

    Buna ziua !

    Eu cred ca s-o c-am prostit lumea ! Sau nu are ce face! Mie mio zis tata ( avea atunci vreo 15 ani !(cand o fost razboiu mare) ca acolo a fost impuscat un soldat german ! Deci in toate limbile numai in germana nu ? Dar daca se vrea adevarul , se poate exhuma , nu ? Da de ce sa se face ordine ? mai bine huiduiti unii pe altii !
    Sunt maghiar din Satu Mare , dar m-am simtit extraordinar la concertul HOLOGRAF ! Ideea e ca nu ne putem separa vietile ! Am vazut multi romani care jucau ceardas , dar si invers ! Daca omul vrea liniste si pace , de ce sunt unii care tot agita cacatu?

    • c-block Răspunde

      @Solid, că de acolo vine pita lor, din asta trăiesc. De aia. E foarte trist. Dar și care a făcut tâmpenia asta are mintea unui copil de 1 an maxim. Idiot cu diplomă. În schimb cei care în virturea funcției ocupate temporar procedează acum la umflarea problemei sunt idioți în funcție. Chiar nu aveți atâta minte să mai selectați puțin?

  10. bolba Răspunde

    O provocare ieftină tip, Adrian Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.