Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

FOTO. Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Satu Mare. O pacientă în moarte cerebrală a salvat trei vieţi!

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Satu Mare. Generozitatea, solidaritatea, profesionalismul şi dăruirea s-au întâlnit din nou la Satu Mare, aducând speranţa la o viaţă mai bună pentru alţi oameni aflaţi în suferinţă, anunţă Agenţia Naţională de Transplant. 
Transplantul înseamnă VIAŢĂ!
La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Așa că a fost de acord cu donarea de organe și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă, dar plină de generozitate, pe care au fost nevoiţi să o ia.
Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Carmen Fiț – coordonator de transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic și renal. Intervenţia de prelevare încheiată vineri dimineață de este cea de-a doua realizată de la începutul acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare.
Echipa de chirurgi a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a realizat intervenția de prelevare ficat, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, intervenţia de prelevare rinichi.
Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, viața unui alt pacient fără altă șansă a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreț, cu sprijinul echipei ATI coordonată de Dr. Mara Ștefan. Iar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – #ICUTR, sub coordonarea Conf. Dr. Florin Elec, alți doi pacienți aflați pe listele de așteptare au primit şansa mult visată pentru un transplant renal.
Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte familiei donatorului şi echipelor medicale din spitalele implicate pentru munca şi efortul pe care îl depun în această activitate, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă. #DA pentru VIAȚĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.