Ultima actualizare: azi, 13:12

Locale

FOTO. Zece tone de haine și saltele uzate, oprite în PTF Petea. TIR-ul nu a fost lăsat să intre în țară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 10 de tone de bunuri second-hand.

Vineri, 26 mai, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România un cetățean român, în vârstă de 28 de ani, din județul Botoșani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Mijlocul de transport era încărcat cu 10 tone de haine și saltele second-hand, provenite de la o firmă din Austria, ce urmau să ajungă în județul Maramureș.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu îndeplinesc condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.