Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Jumătate din judeţ, sub cod galben. Instabilitate atmosferică, vijelii şi grindină

Jumătate din judeţse află sub cod galben de vreme rea. Se anunţă instabilitate atmosferică, vijelii şi grindină, potrivit Sewere Weather Alert România.

🟨 COD GALBEN
⏰ 26 mai, ora 12 – 26 mai, ora 23
27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23
📍 cea mai mare parte a țării
⛈ Astăzi și mâine, 26 și 27 mai, începând cu orele amiezelor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe arii extinse* în Banat, sudul Crișanei, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Vor fi perioade cu averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-65 km/h) și izolat grindină de mici dimensiuni. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-30 l/mp, iar punctiform*, 35-40 l/mp.
– – –
IMPORTANT:
➡️ pe ARII EXTINSE* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie de peste 70% din zona vizată;
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona de interes;
➡️ IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona de interes (ex. grindină, etc.);
✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat arealul și intervalul exact de manifestare. Zonele aflate sub incidența codului sunt acelea unde probabilitatea de apariție a fenomenelor este mai ridicată, nefiind însă obligatoriu ca furtunile să afecteze fiecare localitate din județul respectiv.
✅ De asemenea, izolat și trecător, fenomene specifice instabilității atmosferice se pot semnala și în zonele care nu se află sub incidența codului galben. Intervalul menționat este orientativ și se referă la toate regiunile vizate, astfel că fenomenele NU se vor manifesta continuu pe întreaga perioadă de interes într-o zonă anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.