Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Lista cu cele mai bine cotate parcuri din țară. Un parc din Satu Mare, în top

Clubul Copiilor a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps. Un parc din județul Satu Mare se află în top.

Un parc din județul Satu Mare se află pe lista celor mai bine cotate parcuri și grădini publice din România. Clasamentul ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor.

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara -au reușit să obțină un rating excelent de 4,8, dintr-un maximum de 5.

Parcul Dendrologic din Carei, pe locul 15

Parcul dendrologic din Carei este unul dintre cele mai vechi parcuri din România, realizat în anul 1698. Este o oază de verdeață, în inima orașului, unde vă puteți plimba și unde puteți admira peste 200 de arbori și arbuști exotici, mulți dintre aceștia fiind specii rare de pe toate continentele și o seră cu specii exotice.

Parcul se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare. Totodată, parcul dendrologic este şi zonă de protecţie a Castelului Karolyi, un monument arhitectural deosebit.

Sursa – Clubul Copiilor

3 comentarii

  1. Realitatea SM Răspunde

    Acest clasament este total aiurea. Adică comparăm Parcul dendrologic din Carei care are peste 100 de ani și fel de fel de specii unicat și reabilitate, cu copaci de peste 100 de ani cu parcul Soceram din Câmpina făcut recent? Căuatți pe net și comparași voi singuri. Eu zic că nu se pot compara.
    https://www.youtube.com/watch?v=aF76bGLnuCc&ab_channel=zlatanovicicristianzlatanovici
    Este mai mult decât subiectiv, depinde și de cine le-a dat note și dacă vă uitați bine sunt parcuri cu peste 20000 de recenzii altele doar cu 1000. Păi se înțeleg unii, dau maxim la un parc care le e drag și imediat e în fruntea clasamentului. Voi încă nu ați aflat cum se fac sondajele de opinie? Apoi după vot ne mirăm că nicicum nu bate? A se vedea în acest sens AUR care înainte de votare nici nu era trecut nici măcar la tendințe. Sau să vă povestesc de proful care mai făcea și sondaje de opinie cu intenția de vot la alegeri, asta în Satu Mare? Apoi ca să nu obosească le-a dat copiilor din clasele de VI-VII la clasă ca să le completeze? Bine, e o poveste mai veche dar cât se poate de reală. Școala Blaga. Atât despre aceste “sondaje” ori “clasamente”.

  2. Decebal Răspunde

    sa-l puna pe Gabor primar la Carei si in 6 luni toata calea Mihai Viteazu e pietonala si pavata cu betoane iar parcul fara copaci si cosmetizat cu betoane si tractoare.

  3. Nha Răspunde

    Gradina cu ciori (Romei) pe ce loc este? 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.