PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Noi informații în cazul Ștefaniei. Avocatul Mureșan:„S-a folosit un limbaj total neomenesc!”

Ovidiu Mureșan, avocatul familiei Ștefaniei – adolescenta decedată în condiții suspecte la UPU Satu Mare – a venit cu noi detalii în acest caz. El a precizat că organele judiciare se mișcă foarte bine, că dosarul se află în curs de desfășurare, însă, în continuare, nu se cunoaște cauza morții fetei.

Ovidiu Mureșan a mulțumit în numele părinților cadrelor medicale – medici și asistente – care au încercat din răsputeri să o salveze pe Ștefania. Avocatul a avut cuvinte de laudă la adresa personalului medical, în special la adresa asistentelor, care, după decesul fetei au consolat-o pe mamă și au fost alături de ea, dar și la adresa celorlalte cadre medicale care și-au făcut datoria excelent.

„Vreau să mulțumesc în numele familiei acelor medici de la urgențe majore care s-au chinuit mai bine de o oră și jumătate în a resuscita și a aduce la viață acest copilaș. Vreau să mulțumesc asistentelor medicale cu ajutorul căruia acest copil, să spunem așa, a ajuns la urgențe majore. O să vedeți că asistentele medicale au jucat un rol esențial în a lua hotărâri acolo unde medicii nu au luat hotărâri. […] Cu mare tam-tam s-a declanșat o procedură în comisia de etică cu audieri de zeci de persoane, până în acest nu am primit niciun răspuns, nicio soluție, nicio măsură. E liniște și pace”, a declarat Ovidiu Mureșan.

Familia a fost audiată la Poliție, la Colegiul Medicilor și la Poliție, iar dosarul penal se află în curs de desfășurare, a mai precizat acesta.

Lucrurile sunt, în continuare, incerte, însă limbajul care s-a folost înainte de decesul Ștefaniei, potrivit primelor probe, a fost total neomenesc.

„Ce vă putem confirma în acest moment fără a leza sub nicio formă prezumția de nevinovăție este că s-a folosit un limbaj total neadecvat, total neomenesc”, a spus Ovidiu Mureșan.

El a mai spus că nu s-a eliberat niciun bilet de trimitere în a efectua analize medicale de sânge. Mama fetei decedate a primit de la policlinică două bilete de trimitere: unul radiologic și un test de gripă, iar ambele investigații au fost făcute în timpul zilei de luni.

„Dacă i s-ar fi spus că există suspiciune pentru care trebuie analize de sânge, mama le-ar fi făcut”, a mai spus Ovidiu Mureșan.

Avocatul Mureșan a declarat că se fac foarte multe presiuni asupra firmei de avocatură care îi reprezintă pe cei doi părinți, și nu numai, iar Mureșan a precizat că, în ciuda acestor lucruri, firma va continua să reprezinte părinții care își pierd copiii în urma unor cazuri suspecte de malpraxis.

Citește și:

 

Exit mobile version