Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

VIDEO. Președintele Colegiului Medicilor, despre cazul tragic al Ștefaniei. Cum decurge ancheta

Președintele Colegiului Medicilor din Satu Mare, Călin Bumbuluț, a vorbit, într-un interviu acordat PortalSM, despre cazul tragic al Ștefaniei, eleva de 15 ani decedată la Unitatea de Primire Urgențe, dar și despre cum decurge ancheta în acest caz.

El spune că o astfel de anchetă poate dura și până la câteva luni, întrucât e nevoie ca toate părțile implicate să fie audiate, iar procedurile nu sunt tocmai simple. Totodată, el a precizat că indiferent cât va dura ancheta, se dorește să se facă lumină în acest caz.

,,Urmează să fie audiate toate părțile implicate, de la cei care au depus plângeri până la asistente sau martori. De asemenea, aparținătorii pacientei vor veni la audieri și vor susține ceea ce dânșii cred că s-a întâmplat. (…) Chiar dacă acest caz va dispărea din interesul public și vor apărea altele, procedurile se vor duce până la capăt și se va stabili adevărul din punct de vedere medical. De regulă durează câteva luni de zile, trebuie să se adune toate mărturiile, nu părerile de pe social media”, a declarat Călin Bumbuluț, pentru PortalSM.

Președintele Colegiului Medicilor Satu Mare a mai spus că, de regulă, un caz de la Unitatea de Primire Urgențe nu este exclusiv responsabilitatea unui singur cadru medical, ținând, de asemenea, să sublinieze faptul că, de multe ori, trebuie luate în calcul și acțiunile pacientului, respectiv al aparținătorilor.

,,Nu a fost responsabilitatea unui singur medic, să fie clar. Un caz de la UPU nu este responsabilitatea exclusivă a medicului care l-a preluat. Culpa în sine poate să aibă mai multe grade, poate să fie o greșeală care nu ține de medic, nu spun că în acest caz este așa, doar spun că este posibil în general. (…) Nu doar acțiunile medicale contează, ci și acțiunile pacientului și aparținătorilor. Dacă, de exemplu, a avut o boală preexistentă, a fost sau nu a fost tratată. Trebuie evaluate circumstanțele”, a mai spus Călin Bumbuluț.

El a mai menționat și ce se va întâmpla cu medicul de gardă care s-a ocupat de cazul Ștefaniei, în cazul în care acesta va fi găsit vinovat.

,,Dacă va fi stabilită o vinovăție suficient de gravă încât să i se ridice dreptul de practică atunci nici nu mai discutăm, se desface automat contractul de muncă”.


Mai jos puteți citi toate detaliile obținute de PortalSM în acest caz:

10 comentarii

  1. ... Răspunde

    Citind declarația nu am nici cea mai mică încredere că se va afla ceva. Probabil se va spune că părinții (ăia pe care absolut inuman și nelegal doctorul i-a dat afară) sunt de vină? Sau că părinții vor fi de vină că de ce au apelat la UPU? Asta este motivul că oamenii evită să apeleze la voi. Că majoritatea se pare au uitat de celebrul jurământ. Acum de la adăpostul funcției ne jucăm de-a declarații și de-a jocuri de cuvinte și de formulări ambigue? Nu trebuie să ne demonstrați că sunteți specialiști în asta. Oamenii știu asta. De ce vă credeți Demiurg cu toții????

  2. H&R Răspunde

    Vedem ce scrie protocolul. Daca zice ca asa e OK, atunci asta e.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Asta-i frectie la picior de lemn
    cu apa sfintita !
    In principiu, nu colegii unui potential infractor trebuie sa faca ancheta ci organele in drept, impartiale , care pot aplica sanctiuni pe masura ( daca ar fi cazul) : procurorii.
    Ei ar trebui sa faca ancheta.
    Asta cu ancheta interna, la locul de munca…..

  4. Pop Ioan Răspunde

    Ciine pe ciine nu musca sau altfel spus corb la corb nu-i scoate ochii.In viata pina si muntii se intilnesc.Azi tu miine eu…

  5. Anonim Răspunde

    “Daca dupa un timp cazul va disparea din social media”
    MUSAMALIZATI CAZUL??????
    NU VI RUSINE?
    DUPA AIA LASATI SA MAI LUCRA NESIMTITUL ALA LA UPU???
    CATE PACIENTI MAI LASATI SA MOARE???

  6. Soso Răspunde

    “..daca va fi stabilita o vinovatie suficient de grava”? Mai grava ca moartea ..ce vreti mai mult?!Si atata timp cat acel medic preia cazul la UPU..si nu se ocupa de pacient..nu el e vinovat?Iar o cotiti..Asta cu colegiul medicilor e o cacialma..organele competente sa preia cazul..nu COLEGII !!!!

  7. Vasile Răspunde

    Pop , ai grijă la gramatica din clasa a patra,se scrie “câine

    • România reală Răspunde

      Și “mâine”, “întâlnesc”, “mâine”???? @Pop, tu așa-i că ai făcut școala de foarte multă vreme? Asta dacă ai făcut-o. 😲😲😥😢

  8. Dr. Who Răspunde

    Citez dintr-un articol de ziar de azi:
    “Suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant luni de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.”
    Cam așa sunt cu angajările pe la noi. Că vorba aia nu iese fum dacă ……
    Azi va fi conferință de presă anunțată la spital la 11. Să ridice mâna cine are ceva așteptări de acolo că poate-poate se va afla ceva. Nimeni? Nu mă mir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.