Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Polițiștii de penitenciare, în grevă japoneză. Urmează blocarea activității în închisori

Angajaţii din sistemul penitenciar au intrat, marți, la lucru purtând banderole albe pe braţ, iar miercuri ”vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore”, deoarece s-au săturat să ”mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă”, informează news.ro. Sindicaliştii explică decizia prin faptul că ”protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii”.

,,Marţi, 30.05.2023, poliţiştii de penitenciare îşi desfăşoară activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR. Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023 poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, anunţă, luni seară, prin intermediul unui comunicat, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Poliţiştii de penitenciar sunt nemulţumiţi de reforma sistemului pensiilor militare, considerând că actuala coaliţie formată din PSD-PNL face această reformă “la comanda” Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, ”fără consultarea instituţiilor de forţă ale României”.

,,Creşterea vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca poliţiştii de penitenciare să iasă la pensie direct în sicriu deoarece speranţa de viaţă a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani. Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi poliţiştilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieţi decente, sub acel coş minim despre care guvernanţii nu vor niciodată să vorbească. PNL şi PSD, dacă nu ne omorâţi la locul de muncă, ne omorâţi prin înfometare, ca pensionari! Sună cinic, dar aveţi experienţă. Ca dovada aveţi cazurile românilor care au murit de foame şi frig în casă, în iarna anului 2022”, este mesajul FSANP către clasa politică.

6 comentarii

  1. cetatean platitor de taxe Răspunde

    Dragilor,beti mai putin,lasati va de fumat si faceti sport…si veti trai mai frumos si mai mult! De unde a ti scos o pe asta cu 62 de ani? Confundati penitenciarul cu mina de carbune si nu e cazul! De colegii vostri de la Locala ce sa zic? Ies la pensie la 65 de ani si nu se mai plang atata!!!!

  2. Satmarean Răspunde

    Băi gardian local, tu nu compara condițiile de muncă ale polițiștilor, a celor din penitenciare, jandarmi și pompieri, că nu e tot una !!!

  3. Varu Răspunde

    Mă mult, lucrează cu oameni pe care îi închid într-o celulă iar ei nu fac nimic altceva decât să stea planton, i-ar pe de altă parte atât au învățat,na au nici o meserie,acești indivizi sunt obișnuiți să depindă permanent de cineva,dar din păcate au ajuns să ne facă nouă reguli.La cules de căpșuni dacă nu vă place.Voi ați venit de bună voie la concursul ăsta de stat degeaba

  4. Antim Răspunde

    Mai ușor ar trece de partea cealaltă a legii decât sa și rupă spatele la căpșuni… În condițiile în care nu le place nici munca și oricum ar câștiga mai puțin la căpșuni 😊

  5. Javrelor Răspunde

    Sunt angajari la Drexi, Zollner, etc..
    Se poate veni la privat, javrelor ce sunteti.
    Dumnezeul e sus, suna si ptr militieni, jandarmi si profesori

    • Jan Răspunde

      Te du tu undeva mizerabil ordinar cu drexi , zollner și cu privații tăi. Dacă nu ai fost capabil decât de atât lucră și taci draqu din gură nu tăt clămpănyi p-aci. Marș la bar draqu dye ratat !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.