Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Protest masiv la Satu Mare! Profesorii vor ieși în fața Prefecturii: „Peste 1.000 de participanți”

Protest masiv, mâine, 30 mai, la Satu Mare. Sindicatele sătmărene din învățământ organizează un protest mâine, 30 mai, de la ora 11.00 până la ora 13.00, în fața Instituției Prefectului Satu Mare.

Sergiu Tâlvâc, liderul Sindicatului Învățământ Preuniversitar (SIP) Satu Mare, a declarat pentru PortalSM că se așteaptă ca la protest să participe peste 1.000 de profesori din instituțiile de învățământ din județul Satu Mare și sindicaliști.

După o nouă rundă de negocieri, de data aceasta cu ministrul Muncii și cel al Educației, sindicaliștii din Educație anunță sec: nu există niciun motiv să se renunțe la grevă sau la amplul protest de marți. Dascălii cer în continuare majorări salariale pe care Guvernul nu pare că ar vrea să le accepte. Într-un moment critic în care greva dascălilor poate da peste cap Evaluarea Națională și Bacalaureatul, liderii sindicali i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să intervină, potrivit Digi24.

Profesorii din toată țara se află în grevă din data de 22 mai, pentru creșterea salariilor cu 50-60%, pornind de la salariul mediu.

7 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    MASIV ????? Cu 1000 de persoane ???? Mai aritmetica . Populația municipiului era de peste 102000 de persoane. Prin regula de trei simpla asta inseamna sub 1% Pentru cine inseamna MASIV acest procent ????Dati niște titluri umflate numai ca sa se citească articolul. Mai mare jena. Si articolul de toată jena si profesorii la fel. Niste nesimțiți care încearcă sa forteze mana acum, în.prag de examene. Ii doare-n ….de copii. Lucreaza max 6 ore/zi si au vacante 4 luni pe an. ( tot aritmetic asta inseamna 33,3%) dintr-un an calendaristic. Din cauza slabei pregatiri a profesorilor nu mai exista învățământ în tara asta. Sa va fie rușine. Guvernul ar trebui sa nu le aceasta zilele acestea și sa-i dea pe toți afara. Eu dacă nu ma.prezint la.munca o zi fără a avea concediu medical sunt dat afara. Ei deja își mami fac o vacanta.

    • Pișta Răspunde

      Bine.mai sătmărene, calculează la totalul populației cu această ocupație!
      Dacă faci un raport simplu, o să constați că 1000 este un număr colosal!

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Deja s-a depășit după mine limita înțelegerii. Aici deja și-a băgat vizibil coada politicul iar ei nu au nici un interese de a rezolva rapid problema. Acum se face reclamă electorală pentru mulți. Și mai puneți la socoteală miile de părinți cu copiii mici care nu au ce face cu copiii și nici singur nu-i pot lăsa. Ce fac cu ei? Ce ar fi dacă toșți părinții în situația dată nu ar mai merge la servici că nu au cum?

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Dacă nu închideți repejor conflictul se va întoarce împotriva voastră. Pentru că exact ca și în cazul doctorilor ați alunecat pe panta politicului. Aștept proteste în continuare pentru ridicarea calității învățământului. Că lasă foarte mult de dorit. Mulți dintre voi sunteți adepții sistemului pruso-rus dar aveți pretenții finlandeze. Cine are ureche să audă.

  3. Sâca Răspunde

    Interesant..

  4. Tercica Răspunde

    sătmărean 🖕, ești un găozar ordinar și nesimțit PUNCT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.