Ultima actualizare: azi, 08:39

Locale

Verificări la spitalele din Satu Mare și Tășnad. E deficit de personal la Urgențe: ,,Au fost identificate soluții”

Având în vedere deficitul de personal la nivelul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare și necesitatea asigurării asistenței medicale de urgență în zona Tășnad, la invitația prefectului Radu Roca, o echipă a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condusă de Dr. Călin Alexandru și de Dr. Hadrian Borcea, medic șef UPU-SMURD Oradea, a efectuat marți, 2 mai, o serie de verificări la nivelul Spitalului Orășenesc Tășnad și a Spitalului Județean Satu Mare.

Au fost identificate câteva soluții care să vină în sprijinul activității medicale de urgență pentru locuitorii județului Satu Mare și au fost făcute propuneri pentru asigurarea asistenței medicale de urgență pentru tășnădeni, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

La verificări au participat și vicepreședintele Consiliului județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău, directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Dr. Macrina Mihai alături de conducerea Spitalului Județean Satu Mare.


14 comentarii

  1. re-doc Răspunde

    Este de-a dreptul ingrojorator ca iarasi tot felul de bagatori de seama principali ori secundari se intrunesc in astfel de comisii ca sa analizeze si sa descopere apa calda si mersul pe jos. Pana nu avem o structura functionala decat una schioapa, un manager profesionist la spital si o idee cam ce vrem sa facem putem sa ne tot intrunim ca mai bine nu va fi in veci. Si mai ales cu cine sa faci asta???? Va spun ca astea se faca asa ca sa vada oamenii ca ei se agita ca sa rezolve problema dar multi sunt paraleli cu totul. Mai ales unii de acolo care sunt pusi politic si nu profesional sa dea cu parerea. Nu e de bine va spun eu.

    • satmarean Răspunde

      Sa sti ca nu este asa. Hadrian Borcea este tatic in ajutor de urgenta in Romania, chiar daca este marginalizat mai nou de arahat. Este sef UPU Smurd la Oradea si credema acolo chiar se face treaba. Singura incompetenta de acolo este proasta de moldovan care din pacate este sefa upu de la noi din Satu Mare. Ea nu vrea ca sa ajunga medici tineri pentru ca sa nu-i fie pus in pericol postul. Post pentru care primea in pandemie 40.000 de leuti pe luna.

      • satmarean Răspunde

        Am uitat, moldovanca este protejata lui arahat, asa ca nu se atinge nici Dumnezeu de ea.

  2. radical2 Răspunde

    De cand se identifica solutiile? :)))) praf

  3. flavius Răspunde

    Pana noi totii platim Facultatea si nu cere nimic asa va fii. Facultatea este gratuita si dupa terminarea lui plecam in strainatate sa profesam. Se pare ca nu vom gasi medici dispusi sa lucreze la noi in tara. Vom fi nevoiti sa ne tratam in strainatate ! Tendinta asta este de peste 30 de ani,nici un Partid nu sa sinchisit sa rezolve aceasta problema. Pe astia-i avem ,cu astea defilam.

  4. Eu Răspunde

    Na lasa ca vine Supozitoru si rezolva si asta! 😎 Toate problemele el trebuie sa le rezolve!? 😁

    • Glami Răspunde

      Corect. Rezolva tot. Din cate stiu a dat solutii si lui Elon in legatura cu Space X.

  5. bigbrother Răspunde

    Ce soluții măi că nu ai cadre medicale???? Sau facem ca la supermarket că ajungem să ne autotratăm ca și la casieria aia cu plată??? Dar tot e mai bine și atunci că sunt șanse mai mari să nu ne sinucidem singuri ca și fetița aia omorâtă la UPU! Apropo, ceva despre aia nu se mai aude, eroilor în halate albe?

  6. Varu Răspunde

    Noi am pus carul înaintea boilor, le-am dat salarii dar condițiile aceleași de când sa înființat spitalul doar salariile mari nu rezolvă problema

    • comentator Răspunde

      E aceeași construcție păguboasă ca și la cei care lucrează pe la primării ori consiliile județene. Acum 5 ani li s-au dublat salariile dar totul a rămas ca dinainte. În mod interesant de fiecare dată când e vorba de pretenții protestatarii pedalează exclusiv pe măriri de salarii. În cazul nostru din sănătate am ajuns acolo că nu prea mai avem cu cine să schimbăm ceva.

    • ... Răspunde

      Comentariul meu de mai jos se adresează ,,comentatorului” care nu a înțeles comentariul tău.

  7. ... Răspunde

    Prostovane, nu o să aducă nimeni bani de acasă ca să cumpere echipamente medicale. Cu mâinile goale și un stetoscop nu poți face medicină de tip!

    • ... Răspunde

      Iarăși astea două reacții nu sunt scrise de mine ci de un prostovan provocator care se dă drept mine. Și mai vorbești tăntălăule de medicină de tip (????) și te dai rotund pe aicea???? Iar furi netul măgarule dar limba maternă iar și iar te trădează???

  8. re-doc Răspunde

    @satmarean. Să știi că tu ai o problemă gravă. Te rog citește din nou ce am scris și poate din a doua încercare vei reuși să constați că eu m-am referit la această comisie minunată din poză și de inutilitatea ei nula ce ai scris tu. Adică nu am înțeles ce se dorește să se rezolve prin această comiția asta ad-hoc. Că mare lucru nu are ce. De puroiul din sănătate prefer să nu vorbesc că trebuie să mă dezinfectez chiar și așa la distanță din cauza lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.