Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

FOTO. Barajul Călinești-Oaș, verificat după cutremurul de peste 5 grade din Arad

A fost evaluată starea tehnică si functională a barajelor încadrate în categoriile de importanță A și B din administrarea Apele Române Someș-Tisa, ca urmare a seismului produs ieri, 6 iunie 2023, în județul Arad.

În urma verificărilor realizate, s-a constatat că nu s-au produs modificări în structura de rezistenţă sau deteriorări/ degradări/ modificări structurale ale barajelor încadrate în categoriile de importanță A și B, respectiv:

 • Colibița, județul Bistrița-Năsăud;
 • Gilău, județul Cluj;
 • Călinesti-Oaș, județul Satu Mare;
 • Vârsolț, județul Sălaj;
 • Strâmtori-Firiza și Berdu, județul Maramureș.

Conform legislației în vigoare, barajele se încadrează în patru categorii de importanţă, după cum urmează:

A – baraj de importanţă excepţională;

B – baraj de importanţă deosebită;

C – baraj de importanţă normală;

D – baraj de importanţă redusă.

Barajul Călinești-Oaș, județul Satu Mare

Barajul Gilău, județul Cluj

Barajul Strâmtori-Firiza, județul Maramureș

Barajul Vârșolț, județul Sălaj

Barajul Colibița, județul Bistrița-Năsăud


11 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Ce draq sa verifice? Este colmatat pana la refuz si concesionat de Schita pe 49 de ani. Fereasca Dumnezeu, se duce de pana in Lazuri tot.

  • Mihaita Piticu' Răspunde

   Bine zici satmarene….. Ii plin de gunoaie aruncate de taranii din Bixad si din amonte…..Niste gunoaiede oameni redusi mintal….

 2. Daciada turnulețelor Răspunde

  Cărțile de specialitate zic că odată la 10 ani lacul se golește și se curăță de mizerii. Lacul Călinești a fost golit prin 87-88 sau 89. A fost o mizerie în lac că s-a mirosit până la graniță. Acum cu boomul oșenesc și cu atâtea și atâtea deșeuri în plus vă dați seama ce poate fi pe fundul lacului după 30 de ani ??? Numai uitați-vă primăvara după viituri ce dungi frumoase de PET_uri, plastice și fel de fel de mizerii se găsesc pe malul lacului la distanțe considerabile. Cu tonele, remorci întregi. Aici se vede cât de civilizată e populația din zonă. Și gândiți-vă ce ar fi dacă s-ar întoarce toți înapoi definitiv nu ca acum că bate vântul prin sate!!!!!!

  • satmarean Răspunde

   ete flori. nu merg deseurile inapoi. jegurile vin de sus in jos

   • Daciada turnulețelor Răspunde

    Eu le-aș trimite înapoi la expeditor. Să vedem dacă le convine, să vedem dacă își dau seama câtă mizerie aruncă pe văi! Că ei sunt cei care fac asta și nu alții! Oare organele din domeniu nu văd asta? Sau zic că e prea obositor și riscant să te iei de oșeni ca să le înveți civilizație?

    • satmarean Răspunde

     Pai nu poti. Gravitatia.

     • Daciada turnulețelor

      Pe asta mizează și ei. Dar știi care e problema? Mizeria ajunge în Tur și de acolo trece granița la unguri. Și la unguri sunt alte legi. Adică stau cu isnatalția de reținere a mizeriilor, adică baraje (știu eu prea bine de ce) și la finalul lunii trimit factura de depoluare la noi. și care trebuie achitat, nu se discută. Asta nu se știe. Și nu tot noi plătim? Fii sigur că ungurii apasă bine pixul când scriu factura și când văd că tot se repetă același fenomen. Ne furăm căciula singuri. Autogol curat. Dar când vezi cauciucuri sau frigidere pe vale nu te gândești că la cât efort au consumat să ducă până acolo nu mai bine ar fi dus la ceva firmă la reciclare??? Nici asta nu au învățat în ouest????? Că așa se pare.

 3. Altu Răspunde

  Iese aburul de șovin din tine, nu ți-ai schimbat pălăria … Măscărici.? Așa pare….

  • Gheorghe Răspunde

   😱😱😱🥴😨. Nu am inteles. Adica pe vale nu sunt gunoaiele cu camioanele? Sau daca e de la dacii liberi atuncea e sobod orice?

  • Altu Răspunde

   Sunt copil din flori.

 4. Altu Răspunde

  Altu = Păcălici. Că deja nu pot alții de mine! I-auzi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.