Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Centru de zi inaugurat la Negrești. Deschis pentru copiii și mamele din grupuri vulnerabile

Centru de zi pentru copii și mame la Negrești-Oaș. Light Blue Dot Negresti și-a deschis oficial portile astăzi, marți, 13 iunie: este un centru de zi pentru copii si mame, concept dezvoltat de UNICEF impreuna cu alti parteneri și este deschis pentru copiii și mamele care fac parte din grupuri vulnerabile.

Asociatia ASSOC Baia Mare este partener oficial de implementare UNICEF incepand din luna martie a anului 2022, moment in care, prin finantare UNICEF, a inceput implementarea unui proiect care avea ca obiectiv sprijinirea cetatenilor ucraineni ajunsi pe teritoriul Romaniei din cauza conflictului armat din tara de origine.

Daca prima parte a proiectului s-a axat pe servicii de urgenta, proiectul actual are ca obiectiv general incluziunea sociala a ucrainenilor stabiliti pe termen mediu sau lung pe teritoriul Romaniei, in special a copiilor si a mamelor. Intrucat obiectivul general este incluziunea sociala, vor fi selectati si copii si mame de cetatenie romana care fac parte din grupuri vulnerabile care vor avea sansa de a participa la activitati.

Cu sprijinul UNICEF Romania, ASSOC va deschide 4 centre de zi pentru copii si mame, in urmatoarele locatii: Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Satu Mare si Negresti Oas. In cadrul acestor centre se vor desfasura activitati recreative, educative de tip after school si totodata, se va oferi sprijin in vederea accesarii serviciilor de sanatate si educatie publica din Romania, precum si servicii sociale si de consiliere psihologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.