Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Parcare etajată în Satu Mare, lângă Someșul. Proiectul, scos la licitație

Primăria Satu Mare a scos la licitație realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor pentru parcarea supraetajată din municipiu. Viitoarea parcare se va construi pe strada Decebal, în spatele centrului comercial Someșul.   

Valoarea totală estimată a investiției este de 29.012.460,64 lei (fără TVA), din care valoarea lucrărilor este de 28.008.153,93 lei (fără TVA) inclusiv organizarea de șantier. Valoarea serviciilor de proiectare este de 750.440,00 lei fără TVA, în timp ce asistența tehnică este de 253.866,71 lei fără TVA. Valoarea estimată nu include suma aferentă cheltuielilor intitulate „diverse și neprevăzute” și nu a fost luată în considerare pentru determinarea procedurii aplicabile.

Evaluarea contractului de lucrări s-a făcut de către Serviciul investiții, gospodărire, întreținere din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, pe baza devizului general elaborat de proiectantul Studiului de fezabilitate.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 august 2023.

Parcarea supraetajată de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați, iar clădirea cu subsol, parter plus patru etaje ar urma să aibă o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare, iar la parter, precum și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri. De asemenea, vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite.

Proiectul mai prevede modernizarea trotuarelor de lângă Centru Comercial Europa, precum și modernizarea accesului auto și pietonal din zona Centrului Comercial Somesul. Panoul de la intrarea in parcare va indica in permanentă numărul locurilor libere/ocupate pe nivele, conexiunea la internet asigurând afişarea acestor date in diferite puncte ale oraşului precum si informarea participanţilor la trafic despre gradul de ocupare a parcării. Clădirea va fi dotata cu grup sanitar, accesul la acesta fiind permis prin scanarea biletului/talonului primit la intrarea cu maşina în parcare.

9 comentarii

  1. Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

    No ce bine! Amu’ mai trebe să răbdăm încă două mandate până se va și construi? Numai întreb și eu.😱🥴🤔

  2. Sandra Răspunde

    Mai bine rabdam..decat nimic…Macar acest primar daca a zis..a facut!

    • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

      Da dar asta s-a mișcat cam încet față de cât de clară e treaba și cât de mare nevoie este de ea. În schimb în tot orașul se schimbă borduri și în zone unde au fost puse acum 2-3 ani nou-nouțe!

  3. Dragomir Răspunde

    Nu faceți problema Cozma Adrian distruge și planul ăsta.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Speram sa inceapa in toamna constructia ,sa nu apara tot felul de contestatii din partea celor care numai vorbesc..Ma intreb ce se va face cu partea prietruita unde si acum sunt parcate masini ,fiecare parcand cum il taie capul. ? Sper sa fie amenajata intr-un fel sau altul. Daca ramane asa e oribil.

    • s Răspunde

      Dragul meu, terenul de care vorbesti este o proprietate privata. Poate pune malai la anul.

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        Știi bine că nu se poate chiar în halul ăsta. Dar ideea e că e terenul lui și face ce vre. Adică ce permite legea. Și poate cu această ocazie terenul respectiv va fi mai bine întreținut și nu așa în dorul lelii. Că e terenul omului dar nu poți face chiar orice pe ea. Teoretic. Că practic depinde și de alte aspecte mai puțin ortodoxe.

      • Satmarean 1 Răspunde

        @s Si asta inseamna ca face ce vrea , adica nu face nimic si-l lasa asa in paragina? Pe mine ca cetatean ma deranjeaza. Asa ca ori il vinde ori face el ceva :construieste, il face spatiu verde, il amenajeaza ca parcare cu plata sau daca nu , atunci marit impozitul cu 1000% , amendat drastic lunar pt ca il lasa in paragina si asa in 1-2 ani plateste atatia bani cat valoreaza tot terenul . Solutii sunt. Asa ca lasa-ma cu proprietate privata, si fac ce vreau.
        @ Satmareni pierduti in Spatiu-corect

  5. carcotas Răspunde

    Celor de la primarie le faceam parcare pe malul stang al Somesului iar pana acolo sa mearga cu trotineta pe pasarela, sau in zona inundabila daca tot au spart digul. Unde isi parcheaza ei acum masinile trebuie parcari cu plata pt cei care vin, isi rezolva probleme si pleaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.