Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Trei județe, unite într-un festival ce a avut loc pe Culmea Codrului din județul Satu Mare

Luni 5 iunie 2023, în organizarea Primăriei Comunei Socond – județul Satu Mare, a Primăriei Comunei Băsești – județul Maramureș și a Primăriei Orașului Cehu Silvaniei – județul Sălaj, la Poiana cu Ghiocei, de pe Vârful Lespezi (Culmea Codrului) a avut loc prima ediție a Festivalului Interjudețean de folclor „Sus în vârful Codrului, pe urma haiducului!”.

Prima ediție a festivalului a fost deschis de către: Nicolae Cornea Mare – primarul Comunei Socond, Ioan Călăuz – primarul comunei Băsești, Ervin Bálint – primarul Orașului Cehu Silvaniei și Valer Blidar – fiul luptătorului anticomunist, Vasile Blidaru. Au fost prezente oficialități și oameni de cultură din toate cele trei județe.

După deschiderea oficială a avut loc un program artistic susținut de către artiștii reprezentativi ai Zonei Codrului din cele trei județe. Astfel, din partea județului Satu Mare au evoluat: Ansamblul Folcloric al Judetului „Doruri Sătmărene” cu soliștii: Paula Cornea, Bogdan Bota, Liliana Bota, Aida Negrea, Sara Nistor, Karina Molnar, Adelin Turi si lulian Goste; Ansamblul Folcloric „Cununita” – Leontina Dorca si Maria Carmen Sas; Dănțăușii din Soconzel și Cuța, alături de Malvina Madar Iederan; Nicolae și Nicușor Mureșan.

 

Un comentariu

  1. secretul tinut de un copil Răspunde

    L-am cunoscut pe celebrul luptător haiduc Vasile Blidaru.
    Venea pe vale in Unimat la tatal meu. Ii lega o buna prietenie Ultima data il vazusem plecand de la noi cu o tabla de slanina in spate si o soanca ,pulpa de port in fata. Tatal mi-a ceru sa-i promit ca nu voi spune nimanui nici chiar mamaei mele A fost secretul nostru, al meu si al tatalui meu , secret ce a trebuit sa-l tina un copilas si l-a tinut. Pacat ca nu mai sunt oameni ca el in zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.