Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. ,,Festivalul Moșocoarnelor” la Măriuș. Tradiție și preparate delicioase

Tradiție și preparate delicioase în localitatea Măriuș din județul Satu Mare, cu ocazia celei de-a doua ediții a ,,Festivalul Moșocoarnelor”. Evenimentul a avut loc luni, 5 iunie, în curtea bisericii din sat.

Cu ocazia zilei de Rusalii, Parohia Ortodoxă Măriuș a organizat cea de-a doua ediție a ,,Festivalului Moșocoarnelor”. Cetățenii s-au adunat în curtea bisericii unde fiecare a avut ocazia de a gusta delicioasele moșocoarne oferite de doamnele Ioana Ţuţuraș, Felicia Sopoian și Ana Pop.

De organizarea evenimentului s-a ocupat părintele Bibărțan Bogdan.

 

2 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    Felie de cozonac cu branza si multa smantana peste felie.Delicatese de pe vremea bunicilor.

  2. Bricheta Zippo Răspunde

    Moșocoarnele nu-i cozonac! Exact asta este diferența! Dar mno mai inventăm și noi ceva tradițional multisecular așa la a doua ediție. Ar fi fraieri să nu facă. Că mai pică ceva fonduri de la județ. Ca și sărbătoarea aia a haiducului prin Codru care așa s-a organizat ca nu cumva să se afle. Și aia tot așa sărbătoare multimilenară la prima ediție. Văd că weekendul ăsta numai de astea au fost. Ca și sărbătoarea pescărească la prima ediție la Tiream. Probabil va fi și ultima. Mai țineți minte ceva similar acum 3-4 ani la Vetiș? Cheltuim banii pe sindrofii. Că mai înțeleg câte una-două dar așa la grămadă ???? Buli să fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.