Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Grevă de avertisment la Spitalul Județean Satu Mare, începând de mâine

O grevă de avertisment va avea loc,  începând de mâine până în data de 15 iunie, la Spitalul Județean Satu Mare. De altfel, sindicaliștii din sănătate din toată țara au anunțat că din data de 07 iunie vor începe greva japoneză în instituțiile publice de sănătate și asistenţă socială, fără întreruperea activităţii, până la rezolvarea revendicărilor.

“Consiliul Naţional a decis că Sanitas va menţine o presiune continuă asupra autorităţilor decidente, ca avertisment că membrii noştri nu mai acceptă amânări sau soluţii parţiale la revendicările sistemelor de sănătate şi de asistenţă socială, astfel: continuarea referendumului în rândul membrilor noştri de sindicat referitor la desfăşurarea acţiunilor de protest; 7 iunie – declanşarea grevei japoneze în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, grevă fără întreruperea activităţii până la rezolvarea revendicărilor Sanitas; continuarea negocierilor cu factorii de decizie”, au scris reprezentanţii Sanitas pe Facebook.

Liderii Sanitas judeţeni prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional din data de 31 mai, reprezentând cei peste 100.000 de membri de sindicat din sănătate şi asistenţă socială, au analizat rezultatele negocierilor din ultimele zile purtate de echipa federaţiei din sănătate cu premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Astfel, Consiliul Naţional a luat act de faptul că autorităţile, la presiunea Sanitas şi prin negociere directă cu reprezentanţii federaţiei, au identificat soluţii funcţionale care pot conduce la rezolvarea, în perioada imediat următoare, a revendicărilor sindicaliştilor.

Acestea vizează: deblocarea angajărilor în cele două sisteme; alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii; adoptarea în perioada imediat următoare a unui act normativ care să asigure atingerea salariului de bază maxim prevăzut în Anexa II la Legea 153/2017 pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă socială.

Sindicaliştii mai solicită revizuirea ierarhiei pentru toate funcţiile din sănătate, implicit reaşezarea asistentului medical în grila de salarizare cuprinsă în noua Lege a salarizării bugetare; recunoaşterea rolului asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare; finalizarea negocierilor şi semnarea CCM la nivelul sectorului de negociere colectivă Sănătate; garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR şi după ce acestea vor fi transferate la alte autorităţi.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri că nu crede că în Sănătate va fi o grevă aşa cum se întâmplă în sistemul de Educaţie şi a dat asigurări că discrepanţele salariale între categoriile de personal vor fi rezolvate, “dar nu toate acum”.

14 comentarii

  1. ... Răspunde

    Voi mai bine a-ți da drumul la hârtii în cazul fetei moarte la UPU. Că din ianuarie ați avut timp berechet pentru asta, eroilor. Și după ce se recunoaște culpa după aia ați putea avea și pretenții.

    • Gheorghe Răspunde

      Mai bine ar fi folosit părinții tăi prezervative

      • ... Răspunde

        Mai bine în cazul tău. Se petrec niște grozăvii oe acolo și se trec sub tăcere de nu vrei să știi. Totuși ți se oare normal ca în cazul fetei cercetarea cazului stagnează? Adică cum? Îți doresc să experimentezi pe propria ta piele de capacitățile lor. Idiot cu diplomă. Că bebelușul ăla scos aproape mort cu forcepsul și cu capul spart, de aia știai? Știi tu cazul ăla când a venit elicopterul și a fost dus la Oradea. Așa că comentează acolo unde te pricepi.

        • Gheorghe Răspunde

          Cred că este ,,mândru” medicul de care spui din familie de ce gunoi are la ușa lui. Pun pariu că nu ai curaj să-i spui ce debitezi pe aici!!!

  2. Beny Kira Răspunde

    Medici cu salarii de 20000 de lei fac greva. Dacă nici acum nu e politica , atunci eu sunt profesor grevist

  3. Satmarean Răspunde

    Chiar așa și ăștia fac grevă după ce li s-au mărit de atâtea ori salariile și iau sute de milioane salar pe lună plus șpăģi plus atenții, pachete, etc. ??? Las-o dracului de treabă !!

    • ... Răspunde

      Sătmărene, nu poți demonstra nimic din ce ai scris, așa că ramai doar un jeg invidios

      • ... Răspunde

        O asistent[ are cel putin 6000 ROn, un medic are peste 10000 ROn si asta demult. Plus ce face la cabinetul privat plus ce ii mai pica prin colaborari cu firma, sponsorizari si multe alte lucruri. Se stiu astea foarte bine acolo ca toti fac la fel. Acum 15 ani la Terapie intensiva la bolnav imobilizat si practic inconstient avea asistentele pretentie de 10 lei la fiecare schimbat de asternat. Aia ca daca schimbau periodic plosca nu se mai uda asternutul asta nu ajunge la inteligenta lor. Rezuma-te la ce stii. Exemplu maturatul stradal. Ca aici esti varza. Aaaa, era sa uit. posteaza sub nick-ul tau nesimtitule. Vezi ca eu pot demonstra afirmatiile mele asa ca ai grija.

        • Gheorghe Răspunde

          Și ce vrei gunoiule, să aibă cât pensia ta de handicapat? Nu cer mărirea salariilor enumerate de tine, ci cer pentru infirmiere, moașe, brancardieri drepturile neacordate. Ești un gunoi infect!

          • ...

            Taci măi odată. Nu mă interesează acest aspect. De multe ori am primit ce mi se cuvine doar după ce am făcut scandal. Și atenție! Contrar impresiei tale cu tot că sunt bolnav eu lucrez. Așa că ciocul mic până nu încasezi, nesimțitule. De aici trag concluzia că tu ai postat sun nickul meu, degeaba vei nega.
            PS. Eu așa pe persoană fizică am acasă un medic și o farmacistă în familie. Nu-mi explici tu mie ce este și cum este în sistem. Malpraxisul nici pe tine nu te va ocoli la o adică dacă le parfumezi și nu ceri muncă pe măsura remunerației. Ca să spun și mai pe românește eu nu comentez de pe margine că mă plicitsesc ci sunt sătul până peste cap de multe mișculații care se petrec și care se tolerează în continuare. Aia că spitalul tot are un manager interimar care nici nu ar trebui să fie acolo este numai un aspect minor.

          • Adi

            Gunoaie acești medici , nu au pic de respect au salarii de zeci de mii de lei , asistentele putrede de bani stau la cafele și Facebook , bârfe și alte gunoaie , plus curve .

      • bigbrother Răspunde

        Nu ne mai tromboni fraiere că nu cred că există om care a trecut pe la ei și nu a avut ceva experiență de asta. Bine? Cam tu ești jeg că faci de astea. Oamenii care le dau atenții de astea nu câștigă nici un sfert din salariul lor. Nu mă înțelege greșit, nu îi invidiez că nu aș face ce fac ei. Dar nici ei nu ar putea face meseria mea sunt sigur de asta. Că ar plânge în secunda doi. Așa că puțină decență. Au primit tot ce le-a vrut suflețelul lor pe pandemie cu vârf și îndesat și au fost o grămadă de angajări în sistem mult peste posibilitățile financiare ale societății. Am ajuns că nu câinele dă din coadă ci coada învârte câinele. Puțină decență pentru că toate astea pot avea efect de bumerang. Și când se va rupe lanțul va fi vai și amar pentru toți.

        • ... Răspunde

          Îmi place să-i dau mwie lui bigbrother și apoi să i-o sug lui Gheorghe. Nu-i problemă cu bolile, am în familie medic și farmacist veterinari

          • ...

            Văd că nu pricepi. Dă-ți m@@@ie singur. Măcar ce am zis eu e adevărat pe când la tine și cele 8 clase elementare sunt discutabile. Așa de inconștient ești că de crăpi nici nu-ți vei da seama de asta. Gândacul din sertarul tău de la bucătărie e mai inteligent ca și tine.
            PS. Pe asta cu farmacistul veterinar de unde ai mai scos-o???? Vezi ce prost poți fi? Probabil că nu.
            Pierdut inteligență. Se declară nulă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.