Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Jale pe șosele. Vitezomani și șoferi rupți de beți. Peste 40 de permise reținute

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 01-05 iunie, activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând peste 730 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier în județ, au aplicat peste 730 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 42 de conducători auto.

Exemple:

  • 28 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 19 și 61 de ani, au circulat cu viteze cuprinse între 101-158 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă admisă de 50, 70, 90, respectiv 100 km/h;
  • 6 conducători auto, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, au fost identificați în trafic, în timp ce efectuau manevra neregulamentară de depășire, pe tronsoane de drum unde depășirea este interzisă;
  • 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 66 de ani, au fost depistați, în trafic, conducând autoturisme, după ce au consumat băuturi alcoolice. Testările cu aparatul alcooltest, au relevat rezultate cuprinse între 0,04 și 0,18mg/l alcool pur în aerul expirat;
  • La data de 02 iunie, în jurul orei 01.50, un bărbat, de 44 de ani, din județul Maramureș a condus un autoturism și ajuns în fața semaforului electric aflat în funcțiune, nu a respectat semnificația culorii roșu a acestuia continuându-și deplasarea.

Infracțiuni constatate în flagrant de către polițiști:

  • Un tânăr, de 31 de ani, din Medieșu Aurit a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism, după ce a consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valoarea 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat;
  • La data de 2 iunie, polițiștii au oprit în trafic, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 34 de ani, a cărui concentrație alcoolică relevată de testarea cu aparatul alcooltest a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat;
  • La data de 3 iunie, polițiștii au oprit în trafic, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 33 de ani, din aceeași localitate, a cărui concentrație alcoolică relevată de testarea cu alcooltestul a fost de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Kuka Răspunde

    Peste tot prin presă văd același tip de știre cu șoferi rupți de beți la volan!
    O altă știre care captează atenția este că nu sunt bani la buget!
    Întreb decidenții: CINE are interes să păstrăm valoarea punctului de amendă la nivelul salariului minim de acum aproape 5 ani??
    TREBUIE urgent actualizat și chiar mărit punctul de amendă pentru a descuraja astfel de comportamente!!!
    După părerea mea, ar trebui revizuită și politica 0% alcool la volan, consider că cei sub 0,10 mg/l nu reprezintă pericol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.