Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Medic din Satu Mare, alături de profesori. Mesaj emoționant: ,,Fără ei nu reușeam. Le mulțumesc!”

Medicul sătmărean Iulian Pfau Sălăgeanu este alături de cadrele didactice și a ținut să transmită un mesaj pe Facebook în acest sens. Medicul își amintește cum școala a reprezentat un factor cheie în pregătirea sa și cum profesorii i-au călăuzit drumul în viață. ,,Fără școală, eram pe nicăieri, fără profesori, eu nu reușeam”, spune medicul.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de medicul Iulian Pfau Sălăgeanu:

,,Când privesc mai atent această grevă justă a profesorilor mă cuprinde un sentiment de tristețe. Aud comentarii pro și contra. Sigur, e democrație. Dar cu siguranță în memoria tuturor a rămas întipărită adânc școala! Cu tot ceea înseamnă: prima zi de scoală, prima zi la liceu, prima zi la grădiniță și multe alte amintiri și bineînțeles multă știință fără de care nicio civilizație nu poate exista. De aceea trebuie să i se acorde cel mai înalt respect!

Cunosc bine multa trudă și investitia personală intelectuală și emoțională, incomensurabilă și altruistă a unui profesor! Care necesită multă investiție materială pentru a o practica cu demnitate. Am crescut lângă bunici și părinți profesori. Dar știu un lucru: fără școală azi eram cu siguranță pe nicăieri! Fără profesori de suflet și de o înaltă ținută intelectuală și îmi permit să nominalizez: prof. Stela Toma Bozero, prof. Carlan Lucreția, prof. Fülöp József și mulți alții care mi-au călăuzit pașii atent, nu reușeam și pentru acest lucru le mulțumesc!”

 

14 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Din respect pentru două dintre persoanele menționate mai bine mă abțin să și comentez despre una din persoanele în cauză. Mai bine așa. Că poate amintirile s-au îndulcit. Atunci așa să rămână.

  2. Profu de mate Răspunde

    Si noi multumim ministerului Educatiei pentru ca umfla promovabilitatea an de an.

    “Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2022 a fost de 73,3%, cea mai bună din ultimii 10 ani, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.”

    “Dezastru la Bac 2022. Cifra absenților e fără precendent

    Raportat la întregul număr din anii terminali de liceu, care este de 151.906, elevii care nu s-au înscris anul acesta reprezintă peste 26% dintre ei.”

  3. cetatean platitor de taxe Răspunde

    Zi le domnu Geo…

  4. Coica gabor Răspunde

    Cine e si conglomeratul asta?

  5. Pikpalak Răspunde

    Dotore te bagi că musca in lapte ,nu mai ai mușterii? Și eu am avut profesori minunați și devotați da nu m-am dus la presă sa plătesc un articol pt publicitate ,trebuia să alegi alta specializare la medicina , nu prea e ok sa pui stampile ca primarul .

  6. Satmarean1 Răspunde

    Vrea sa ridice si profesorul la rang de medic cu privire la bacșiș.

  7. re-doc Răspunde

    Episodul 1 din serialul-pilot “Eroii în halate albe se solidarizează cu eroii de la catedră”.
    Înainte de vizionare se recomandă consumul de antivomitiv.
    Deja s-a depășit măsura.

  8. Beny Kira Răspunde

    Profesorii mint. Guvernul Ciucă le-a dat tot ce a cerut. Este o manevra PSD

    • Suedezu cu 20cm Răspunde

      Să iți trag o plăcuță suedeză ,fraiere au primit eșalonat in 4 ani vacă cu cabina și bou ce ești ,nici eu nu le-aș da un leu sincer până invațăm la istorie de Andrea Esca și teorie de gen in scoli ,eu am fost despăgubit pt terenu de centura eșalonat pe 90 de ani tot mior da banii și eu nu ii mai fi asai stătu român nu-i place sa dea numa sa ia .

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        Am asistat la descarcarea inteligentei limitate a unui analfabet functional! Pai nu merita sa le dam bani multi la profi? Uite ce produc! Si asta macar e in stare sa scrie ceva cu urme de logica! Ca restul nici atat. daca s-ar solicitat acum brusc performanta pe masura platii multi ar face pe ei. Cum a fost cu online-ul la multi ca nici sa se logheze nu erau in stare. Produceti idioti in continuare pe banda rulanta dar aveti pretentii de Oxford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.