Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Ministrul Educației: Dacă profesorii nu se întorc în clase, reprogramăm examenele

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă profesorii nu se întorc la clase de săptămâna viitoare, examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi reprogramate.

„Până acum am reușit să ținem sub control calendarul examenelor naționale, nu a fost modificat calendarul probelor. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor până pe 9 iunie la fel și perioada de înscriere la Bacalaureat. Evaluarea Națională începe pe 19 iunie, Bacalaureatul pe 12 iunie. Este foarte important, pentru a putea rămâne în acest calendar, ca profesorii să se întoarcă în clase săptămâna viitoare. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, va trebui să ne gândim la prelungiri pentru închiderea situațiilor școlare și reprogramări ale examenelor”, a afirmat Ligia Deca.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul a făcut apel la profesori să ajute pentru ca elevii să își susțină examenele la timp.

,,Având importanța ca toți elevii să își poată susțină examenele, rugăm cadrele didactice să ne ajute să finalizăm acest an în bune condiții. Avem 183.000 elevi de clasa a 8-a și 142.000 elevi de clasa a XII-a. Pentru acești sute de mii de elevi avem nevoie să ne întoarcem la școală”, a adăugat Ligia Deca.

Reamintim că sute de profesori din județul Satu Mare s-au adunat, marți dimineață, 30 mai, în fața Instituției Prefectului pentru a-și striga nemulțumirile. Sindicaliștii din Educație au anunțat continuarea grevei generale a profesorilor, respingând astfel ultima ofertă, de majorare salarială, înaintată de Guvern.


CITEȘTE ȘI:

15 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Doamne ajuta!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Da, că poate așa scapi și nu mai trebuie să tot înveți. E de toată jena, nu? Că nici părinții tăi nu au pus mâna pe carte eventual când au strivit ceva muscă cu almanahul! Nu reușești să găsești analfabetule un nick al tău? Al altuia are gust mai bun, mâncător de 💩??? 🐵 troglodită ce ești!

  2. cruzime Răspunde

    Daca profesorii nu se intorc – atunci sa mearga la cules de capsuni in Spania.
    Distrug destinul unor copii nevinovati!
    Trebuie organizate concursuri de incadrare pe posturile celor care obligatoriu trebuie sa plece!
    Sunt destule persoane care sa le ia locul.

    • rrr Răspunde

      Dacă profii nu se întorc automat se reface programul de examene care și așa este la limită. Așa că se decalează toate care și așa sunt în întârzierea față de toate țările normale europene care încep școala oricum la 1 septembrie nu ca noi. Și dacă examenele se dau mai târziu implicit și diplomele de absolvire cu tot cu foaie matricolă și restul ce trebuie tocmai elevii și părinții se vor sui pe capul lor. Dacă declară că totul e și din grija pentru generațiile care vin atunci tocmai își bat joc de ele??? Cum vine asta?

  3. Beny Kira Răspunde

    Profesorii is idioti

    • sheps Răspunde

      Până la urmă ai luat bacul? Că dacă nu te înțelegem de ce zici asta. Eu zic să bei un sheps.

    • Pis ta Răspunde

      Măi analfabetule, nu e destul că ești analfabet retardat, dar ești și excrement găozar, măi scursura jegoasa.🖕

  4. Unu Răspunde

    Va bateți joc de copii!!

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Acum deja chiar că da. Au luat ceva virus de ăsta revoluționar și nu mai știu cum să se mai oprească. Elevii care pleacă în afară la studii sunt cei buni, ăia care v-au servit an după an cu diplomă cu care să vă făliți. Acum vă bateți joc tocmai de ei???? Că nu vor mai putea să meargă la studii în afară!!!!!

    • pi Răspunde

      @GB. Să știi că încă aștept informațiile. Învățătorul ăsta din articol mare lingău și filosof încrezut, un fel de deontologul lui pește prăjit a făcut acum trei ani apologia online-ului că ce bine va fi! Cred că asta spune tot despre el. Rezultatele vorbesc singure.

  5. pi Răspunde

    Bun. Acum aștept din partea ta totuși care e treaba cu salariile lor pentru că din articol numai asta nu reiese. Doar că sunt dezamăgiți. Sunt o grămadă de categorii care sunt prost plătite în țară, prea multe. Ei, profesorii acum primesc destul de rezonabil. Că vor respect? Aia se câștigă. Că cei care și-au bătut joc (mulți dintre ei) de meserie au fost exact dascălii. Așa că te rog frumos.
    Aștept să ne transmiți totuși cât câștigă învățătorul Marian Cârlig de la școala gimnazială D.I.Ghica din Radovanu, județul Călărași. Că poate din a doua încercare reușești. În rest să știi că aceste diplome de recunoaștere se dau cam în majoritatea cazurilor în prag de pensionare a cadrului respectiv. Poți găsi pe net destule astfel de cazuri toate în mod intereseant zilele astea. Nu că aș nega perfomanțele dânsului că vuiește toată țara ce de doxă copiii ies de acolo de la școala aia de la țară!!! A aflat recent și Cambridge-ul!!! Sunt de acord ca pentru o țară să fie normală cadrele didactice ar trebui remunerate mai bine dar nu e momentul.

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Eu sunt de părere să se reprogramează examenele pentru la anul și să se repete anul fără nici o jenă așa poate îi vine mintea la crap și maharului de la Cotroceni.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Scrie odată măi sub numele tăui! Ce-i așa de greu? Examenele se pot decala dar anul nu se poate repeta. Pentru ce? Că nu-s încheiate mediile? Păi fără supărare pe vreme de pandemie cum s-a procedat? Se vede că habar nu ai de fenomen. Dar copiii pierd clar admiterile la universitățile din vest. Pentru asta cine răspune? Pentru că va trebui să răspundă, cu tot ce înseamnă asta.

  7. România needucată Răspunde

    Dacă profii nu se întorc la catedre vor pierde susținerea societății. Teoretic sunt oameni cu carte care trebuie să priceapă ce se poate și ce nu. Că nu sunt mineri cu 4 clase. Aici se pune deja și lipsa de respect față de elitele elevilor care vor avea în față două variante. Ori vor da bac-ul la anul, ori nu vor mai merge la universitățile de top din vest că nu au cum. Voi cum ați proceda în locul lor stimați profesori? Vă faceți rău singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.