Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Mureșan Cardonel Felix, reinvestit în funcția de președinte al Tribunalului Satu Mare

Tribunalul Satu Mare informează că domnul judecător Mureşan Cardonel Felix a fost reinvestit, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.1721/15.06.2023, în funcţia de Preşedinte al Tribunalului Satu Mare, cu un nou mandat de trei ani, pentru  perioada 22 august 2023-21 august 2026. Reinvestirea are loc ca urmare a promovării concursului organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii prin Institutul Naţional al Magistraturii, la nivel naţional, în perioada februarie- iunie 2023.

Numirea în funcţii de conducere, preşedinte şi vicepreşedinte la instanţe se face numai prin concurs sau examen organizat la nivel naţional de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor si procurorilor precum şi a Hotărârii Plenului CSM nr. 266 din 16februarie 2023 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor.

Mandatele pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte, în sistemul de justiţie au o durată de trei ani cu posibilitatea reinvestiri o singură dată, dar tot pe bază de examen sau concurs, organizat în condiţiile de mai sus.

Domnul judecător Mureşan Cardonel Felix este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara anul 2001. Din decembrie 2001 şi până în septembrie 2005 a desfăşurat activitate de consilier juridic, iar ca urmare a promovării concursului de admitere la INM, în perioada 2005 – 2007 a fost auditor de Justiţie la Institutul Naţional al Magistraturii.

Începând cu anul 2007 şi până în ianuarie 2009 a fost judecător stagiar la Judecătoria Baia Mare, iar din anul 2009 a ocupat funcţia de judecător la Judecătoria Satu Mare.

În anul 2011  a promovat ca judecător la Tribunalul Satu Mare, Secţia Comercială si de Contencios Administrativ, iar începând cu data de 15.07.2018 a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Satu Mare, fiind judecător cu grad de Curte de Apel.

Din data de 21 august 2020, domnul judecător Mureşan Cardonel Felix a fost investit în funcţia de preşedinte al Tribunalului Satu Mare, cu un mandat de trei ani, prin Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 11 august 2020, iar începând cu 22 august 2023 va exercita cel de-al doilea mandat.


Comunicat de presă Tribunalul Satu Mare

Un comentariu

  1. Varu Răspunde

    Na concurat cu nimeni,este cel mai slab presedinte din istoria Tribunalului Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.