Ultima actualizare: azi, 09:22

Naţionale

Nicolae Ciucă a demisionat. Marcel Ciolacu va prelua guvernul

Premierul Nicolae Ciucă a demisionat ceea ce duce la demiterea întregului Cabinet, informează Digi24. Odată cu demisia lui Ciucă se intră în calendarul pentru învestirea Guvernului Ciolacu.

„În urmă cu două săptămâni am ieșit în declarații comune liderii Coaliției și ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, ci ne continuăm resposabilitatea să închidem conflictul de muncă din Educație. (…) Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim toate aceste măsuri rugând sindicatele să înțeleagă faptul că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, care să nu fie populiste și care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit calendarului discutat în Coaliție, guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi învestit din Parlament până la finalul săptămânii. Până la învestirea noului guvern, președintele Klaus Iohannis îl va desemna în funcția de prim-ministru interimar pe Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției, potrivit surselor Digi24.ro.

6 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Schimb de hoți?

  2. Loop Răspunde

    AFARĂ AFARĂ CU UDMR DIN ȚARĂ!!!!

    • 😱😱😱🥴🥴🥴 Răspunde

      Vezi ca atunci exista riscul sa fii nevoit sa muncesti si nu va mai tine faza cu ajutorul social ce capeti nemeritat.

      • Om Răspunde

        Lasa draga, ca stim tertipurile maghiarilor de a-i asimila pe rromi. Dar tin sa iti amintesc ca, ajutorul social e dat de statul roman nu de udmr.

        • 😱😱😱🥴🥴🥴 Răspunde

          Nu știu de unde ai scos-o pe asta. Nimeni nu e obligat să meargă la clase cu predare în limba maghiară. Dacă țiganii asta aleg e fix treaba lor. Nimeni nu-i îndeamnă la asta. Statul român de ce nu procedează la fel cu etnicii români de peste graniță? Sau tu știi cât este alocația de copil în țările din Europa de Est? Nici nu mă uit la țările vestice! Tu la asta să te gândești! Dacă statul român ar ajuta familiile cum nu face atunci fii sigur că toți țiganii (pardon rromii) s-ar declara români. Informația asta încă nu ți-a străpuns carcasa groasă??? Ce vă împiedică aici în țara Grădinii Maicii Domnului unde totul este numai lapte și miere ca să faceți asta? Deocamdată la unguri recuperarea tva este cam la 70% pe când la noi nici 30%!!! Ei au estimat minus 1 mild. de euro la buget necolectat noi pe TVA avem minus 7 mld!!! De ce nu sunt călăriți marii evazioniști care fentează legea pe față și nu plătesc nici asigurările obligatorii? Imediat ar fi bani și imediat altfel am discuta! Dar ca să vezi ……..🥴🙃🤮😰 Nu UDMR e problema în țara asta ci lenea. Dar e mai convenabil să tot avem un dușman imaginar de serviciu ca să avem un motiv să nu lucrăm. Trăiască ajutorul social căpătat pe nemuncă. Nu ne ajunge dar măcar trei zile pe lună bem amestecată la birt până cădem lați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.