Româncuța în bucătărie, concursul culinar organizat de Lucia Bîrle – originară din județul Satu Mare – de 11 ani la Roma a avut loc, din nou, la sfârșitul lunii mai în inima Italiei.
Mai mulți pasionați de bucătărie din județul Satu Mare, și nu numai, au participat la evenimentul care a înfrumusețat și mai multe numele României dincolo de hotare. Mâncărurile pregătite au fost: sarmale, răcituri, salată beuf și alte preparate tradiționale românești.
„La aproape 34 de ani de când conaționalii noștri emigreaza în Italia, bucătăria românească se menține cu mâncărurile noastre tradiționale precum binecunoscutele sarmale, răcituri ori salată beuf. Mai mult de atât, din când în când, la Roma se organizează concursuri de gătit așa cum este cel intitulat “Româncuța în bucătărie”, ajuns la a 11-a ediție”, Obiectiv România.
La eveniment au participat nouă mulți români aflați peste hotare care au fost nerăbdători să prepare, dar și să guste delicatesele cu gust de acasă.
Își ocupă timpul. Dar cam slabe produse, mai mult își ling rânile între ei și se plâg de dorul plaiurilor natale. Că în crest slăbuț. Salată boef? Salată de vinete? Împletitura aia umplută e mai de Doamne ajută. Uitați-vă și voi la poze. O gospodină dacă se prezintă cu atâta de ceva sărbătoare o ia pe coajă acasă.