Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Samfest Jazz&Wine: melodii de excepție, vinuri delicioase și o degustare de vinuri alese, totul într-o atmosferă de excepție

În perioada 23-25 iunie, savurăm muzica jazz și vinuri sătmărene! Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” organizează o nouă ediție a festivalului Samfest Jazz&Wine, un eveniment muzical cu o istorie impresionantă de aproape două decenii, ce se va desfășura în parcul Dr. Fátyol Rudolf, situat la Turnul Pompierilor.

Alături de varietatea muzicală și artiștii de excepție, organizatorii se pregătesc pentru publicul participant și cu un târg de vinyl și degustare de vinuri. Scopul evenimentului este ca, pe lângă muzica de calitate, să ne facă cunoștință și cu vinurile sătmărene, pe care să le promoveze în rândul publicului.

Cu ocazia degustării de vinuri, participanții pot cunoaște mai îndeaproape produsele celor de la cramele Nachbil din Beltiug, Năstase din Halmeu, respectiv Ludróczki din Orașu Nou, fiecare dintre aceștia aducând în fața publicului sortimente de vinuri dintre cele mai excepționale. Prezentarea vinurilor se va desfășura sâmbătă, 24 iunie de la ora 17.30 în limba maghiară, iar duminică, 25 iunie, de la ora 17.30 în limba română. În ambele zile prezentările vor fi însoțite și de degustări.

Vă puteți înscrie la degustare completând formularul de mai jos: bit.ly/jw_degustare
Important: numărul locurilor este limitat, respectiv taxa de participarea la degustare este de 25 de lei, achitabilă la fața locului, în funcție de ordinea înscrierilor.


Muzică jazz variată, artiști de excepție

Alături de interpreții de jazz clasic, vor evolua pe scenă și acele formații, care îmbină într-un mod excepțional muzica jazz cu elemente din alte stiluri muzicale.

În perioada 23-25 iunie va sosi la Satu Mare și interpreta de muzică jazz Luiza Zan, recunoscută la nivel internațional, precum și formația Djabe, care îmbină muzica jazz cu stilul world music. Participanții la eveniment vor putea savura adevărata atmosferă de jazz newyorkez, deoarece pe scenă va urca și Nat Osborn și trupa sa, care vin la Satu Mare direct din Brooklyn.

O experiență muzicală unică va fi oferită și de către formația 7th Sense – una dintre cele mai tinere trupe de jazz din România, trio-ul Jazzbois – care face fuziune între jazz și hip hop, dar și de către careienii de la Acoustic Station– care îmbină într-un mod armonios elementele muzicale pentru a-și încânta publicul.

Programul de sâmbătă seară va fi conchis de către cei de la B.A.U. (Brigada Artistică Urbană) – care vor prezenta muzică de dans interpretată, și nu în ultimul rând, vineri și duminică seară programul va fi închis de Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl, care vor asigura atmosfera prin intermediul colecției lor de vinyl.

Pentru adevărata atmosferă de festival, alături de melodiile jazz, participanții se vor putea bucura de vinurile producătorilor locali. Participarea la concerte este gratuită!

Pentru detalii suplimentare, accesați pagina evenimentului, respectiv a organizatorilor Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” și Primăria Municipiului Satu Mare.

Programul Samfest Jazz&Wine

Vineri, 23.06.2023

19.00 – 7th Sense (RO)
20.30 – Luiza Zan Quintet (RO)
22.00 – Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl

Sâmbătă, 24.06.2023
19.00 – Acoustic Station (RO)
20.15 – Djabe (HU)
22.00 – B.A.U.  – Brigada Artistică Urbană (RO)

Duminica, 25.06.2023
19.00 – Jazzbois (HU)
20.30 – Nat Osborn Band (USA/NY)
22.00 – Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.