Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Un tânăr a încercat să iasă din țară cu pașaportul cumnatului. Oprit de polițiștii de frontieră sătmăreni

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit, la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din România, un cetățean român care a încercat să iasă ilegal din țară cu pașaportul cumnatului său.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind într-un microbuz înmatriculat România, un cetățean român care la controlul de frontieră a prezentat un pașaport emis de autoritățile române. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, la verificările efectuate, polițiștii de frontieră au observat că persoana care s-a prezentat la control este alta decât cea din pașaport.

Din primele verificări s-a constatat că în PTF Petea s-a prezentat un cetățean român în vârstă de 20 de ani, din județul Harghita. Însă documentul de călătorie înmânat la control aparține cumnatului său. Tânărul a declarat că dorea să ajungă în Germania pentru a munci, dar, la plecare, a constatat că documentul său este deteriorat. De teamă că nu va putea ieși din țară cu propria carte de identitate, a luat cu împrumut pașaportul cumnatului său, document pe care l-a prezentat la controlul de frontieră de îndată ce a ajuns pe aliniamentul de control.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și fals privind identitatea.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.