Ultima actualizare: azi, 12:51

Locale

Amendă de 45.000 lei pentru un supermarket din Satu Mare! Vindea produse expirate

Un supermarket din municipiul Satu Mare a fost amendat cu 45.000 de lei. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare spun că în magazin se vindeau produse expirate.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 14-20 iulie, 95 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională în valoare de 45.000 lei,  – 1 Supermarket din localitatea Satu Mare – pentru valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat și 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de legume fructe din piețele agro-alimentare din Satu Mare și Tășnad – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață.

DSVSA Satu Mare va continua  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor, taberelor și  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

9 comentarii

  1. Lucian Răspunde

    Insistați, cereți printr-o adresă oficială.

  2. Ioan Răspunde

    Va rugam sa cere-ti numele acelui supermarket,și sa-l publicați.De ce se ascunde numele, care îi motivul. Mulțumesc anticipat.

  3. Jani Răspunde

    Nu mă leg de ortografie dar totuși: “cereți” și nu “cere-ți”. Fii mai atent că e greșeală mare. Plus că înainte de “și” nu știu de ce ai pus virgulă. Ar mai fi și alte chestii minore.

    • Vas Răspunde

      Jeni nu te jena și dă-ți cu părerea cu referire la articol și nu trece pe lângă, pentru că atunci greșeală ta e și mai mare.

      • Jani Răspunde

        Ce să zic? Fițuică de doi bani care scrie la dictare. Ctrl C+Ctrl V și gata articolul! Ce așteptare să mai ai de la ei? Eu sincer m-am resemnat. Pentru că ultima propoziție spune tot despre cam cum înțeleg ei să practice meseria asta. Unde e incisivitatea sau ei nu știu că ar putea să facă o anchetă? E strigător la cer că pe căldurile astea un supermarket atentează cu bună știință la sănătatea cetățenilor și autoritatea este părtaș la asta. Sau și veterinarii/cei cu siguranța alimentelor așteaptă să explodeze porcăria ca la azilele de bătrâni. Că refuz să cred că nu se știa ce se întâmplă acolo! Și în cazul de față, adică comerciantul potent are dreptul la imagine iar nouă ca și consumatori ni se refuză dreptul la sănătate. Interesantă optică. Dacă ar fi acum spitalul plin de bolnavi din cauza lor și atunci ar face la fel? Mă îndoiesc. Dar repet, m-am resemnat. Nici nu am așteptări de la ei ca să descopere ceva. Asta e treabă de jurnalism iar aici numai asta nu se face. Trist. Ziariști copy-paste. Și vezi că mă cheamă Jani, Jeni nu știu cine e. Probabil cineva de la tine din familie. O zi bună să ai.

  4. Jani Răspunde

    Apropo @Vas, dar părerea ta care este?? He? Sau nu ai voie?

  5. Daniel Răspunde

    Ori de câte ori s-a amendat un supermarket din oraș, nu i s-a comunicat denumirea. În clipa în care a fost amendată o micro-întreprindere (cel mai recent plăcintăreasa din soarelui), repede i s-au comunicat datele…
    Asta nu este jurnalism imparțial!

    • Jani Răspunde

      👍. Și de aici apare imediat întrebarea foarte logică de ce se întâmplă așa, nu?

  6. Jani Răspunde

    @Vas, încă aștept părerea ta despre subiect. Dacă te crezi așa să dai lecții de “bună purtare” la alții așa pe nesolicitate fă bine și dă și tu cu părerea atunci. Sau încă nu ai primit undă verde de sus? Că dacă e așa atunci îți sugerez să o lași mai moale cu postările. Nu de alta dar singur te faci de kakao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.