PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cazul Ștefania. Au trecut 6 luni, iar părinții încă nu știu ce s-a întâmplat

Au trecut șase luni de la moartea Ștefaniei, adolescenta care a decedat în data de 19 ianuarie 2023 la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din Satu Mare. De atunci au avut loc proteste, conferințe de presă, s-au luat declarații, însă, cu toate acestea, părinții fetei încă nu știu ce s-a întâmplat.

Ștefania, adolescenta care abia împlinise 15 ani, a decedat la Unitatea de Primire Urgențe din municipiul Satu Mare, iar cazul fetei a dus la o mobilizare impresionantă a sătmărenilor, care au ieșit masiv în stradă și au protestat, cerând demisia medicului impertinent care a tratat-o pe copilă.

Conducere Spitalului Județean Satu Mare a prezentat informații intermediare ale anchetei proprii, precizând că în acest caz se iau declarații la 157 de persoane, medici, asistenți medicali, brancardieri.

De asemenea, avocatul familiei a vorbit despre demersurile pe care le face echipa sa pentru a afla adevărul în acest caz.

Familia adolescentei a fost audiată la Colegiul Medicilor și la Poliție, iar dosarul penal se află în curs de desfășurare, a precizat avocatul, în luna mai a acestui an.

Ne aflăm în data de 19 iulie 2023, la exact șase luni de la tragedia de la UPU, însă nici până astăzi familia Ștefaniei nu știe ce s-a întâmplat cu fetița lor…