Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Ce performanță! Sportivii de la Caiac SMile, printre cei mai buni 10 atleți din Europa la caiac slalom

România ajunge între primele zece națiuni europene la caiac slalom, după Cupa Europeană la Caiac Slalom care s-a desfășurat în weekend la Roudnice, în Cehia. Lotul României, antrenat de Ionuț Stancovici, a fost format din șase sportivi, cu toții legitimați la clubul sportiv Caiac SMile, din Satu Mare.

Matteo Olar s-a clasat pe locul al șaselea la proba de canoe și pe locul al șaptelea în concursul de caiac. Patrick Cozma s-a calificat în finalele probelor de caiac și de canoe și a încheiat competiția pe locul 20.

,,Întotdeauna ne reprezentăm țara cu mândrie, indiferent de competiția la care participăm. Fiecare concurs e o oportunitate pentru noi de a deveni mai buni. Sportivii noștri știu să transmită aceste valori de disciplină și empatie atât în cadrul competițiilor, cât și în afara traseului. Ei sunt cu mine și în proiectele sociale pe care le derulăm. Ei sunt viitorul sportului și mă mândresc că le sunt antrenor. Mulțumim Federației Române de Kaiac-Canoe pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, de fiecare dată”, a spus Ionuț Stancovici, antrenorul lotului României de caiac slalom.

Competiția de Caiac simplu masculin a fost câștigată de A. Semerad, din Cehia. Pe locurile doi și trei s-au clasat concurenții din Austria și Germania.

Ionuț Stancovici, ”antrenorul de fericire”

Caiacist, arbitru european și mondial, Ionuț Stancovici, supranumit şi „antrenorul de fericire”, afirmă că sportul reprezintă o terapie atât fizică, cât și psihică. Această credință a lui l-a determinat să își îndrepte acțiunile și atenția către persoane cu dizabilități și copii proveniți din medii defavorizate, cu dorința de a le transmite dragostea pentru sport și de a-i ajuta să se integreze în societate prin sport.

Pe lângă proiectele sociale, el a pus bazele unui club sportiv care reprezintă România la sportul olimpic de caiac slalom.

Un comentariu

  1. Ovidiu Giurgiu Răspunde

    FELICITARI!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.