Ultima actualizare: azi, 14:35

Locale

Centre controlate în județul Satu Mare. Rezultatele verificărilor efectuate ieri

În data de 15.07.2023 a fost verificat un centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru copii din municipiul Satu Mare, cu finanțare publică, aparținând DGASPC, cu 12 minori rezidenți.

Au fost identificate deficiențe ce privesc neîndeplinirea standardelor de licențiere, lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor și exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor. Au fost înregistrate 2 de sancțiuni, ambele avertismente, aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție.

Tot pe parcursul zilei de ieri, cele două echipe au verificat 4 locații, urmare a sesizărilor înregistrate. Astfel, au fost verificări la:

  • Micula  – centrul verificat aparține Asociației ”Noe Partium” și este un centru de zi, nu rezidențial;
  • Satu Mare – centrul aparținând asociației ”Eliezer  Dumnezeul meu este Ajutor”, centrul multifuncțional ”Casa Eliezer” la data verificării nu funcționează, nu are rezidenți și este în curs de licențiere ca serviciu social;
  • Carei – centrul Fundației ”Down Carei” este un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, cu licență de funcționare până în anul 2026. Fundația dorește să înființeze un centru rezidențial pentru persoane cu dizabilități, drept urmare există o solicitare transmisă către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități;
  • Cărășeu – verificare la o persoană fizică, asistent maternal profesionist, cu patru copii adoptați și  patru copii în plasament. A fost înființată Asociația ”Casa Familiară Baby”, care are în derulare proiectul  ”Centru social pentru copii abandonați”, iar la finalizare se va înființa serviciul social și va fi solicitată licențierea.

Astfel, niciuna din cele patru sesizări care au fost verificate ieri nu se confirmă.

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Care dintre ei sunt de la politie, pompieri? Sa la donez ceva bani sa-si cumpere camasi inscriptionate. Totusi reprezinta o institutie, sau le este rusine?

  2. Tercica Răspunde

    Nu s-au constatat nereguli. Trebuia să dați niște diplome, medalii, etc.

    • România reală Răspunde

      Cunosc cel puțin una bucată astfel de așezământ care a fost deja controlat și nu a fost închis cu toate că e jale mare acolo. Înainte de control cu o zi s-au dat inclusiv telefoane la aparținători ori cunoștiințe (persoane de contact desemnate pentru cei în cauză) ca să mai aducă din alea și din alea și de restul ca să mai umple lipsurile. De aici ajungi inevitabil la concluzia că parțial e regizat. Mi-e milă de beneficiari, sincer. Și dacă eu care nu am tangență cu domeniul știu fără să vreau un astfel de caz câte ar mai putea fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.