Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Cod roșu de caniculă în Sud, Cod galben de furtună la Satu Mare

Cod roșu de caniculă în Sud, Cod galben de furtună la Satu Mare. Dacă sudul țării se topește, iar temperaturile pot ajunge chiar și la 42 de grade Celsius, în județul Satu Mare meteorologii au emis Cod galben de furtună. 

Cod galben în județul Satu Mare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vreme rea pentru județul Satu Mare, ce va intra în vigoare marți după-masa, 25 iulie, la ora 17.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;

Interval de valabilitate: 25 iulie, ora 17:00 – 26 iulie, ora 10:00.

În intervalul menționat, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Nu scăpăm nici de caniculă

Potrivit meteorologilor, în județul Satu Mare rămâne în vigoare și o avertizare Cod galben de caniculă. ,,Marți (25 iulie), valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade”, informează meteorologii.

Cod roșu în sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod roșu de caniculă valabilă pentru marți și miercuri în municipiul București și mai multe județe din sudul și sud-estul țării. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.